Skocz do zawartości
wspolpraca

Współpracujmy - to takie proste!

Jeśli terroryści i antyterroryści potrafią się dogadać, to my również możemy! Jesteśmy otwarci na wszelkie formy współpracy i chętnie podejmiemy rozmowy.

Zagłosuj na nasze serwery

Jedno kliknięcie dla każdego serwera, a jak wspiera jego rozwój. Zagłosuj na nasze serwery, odpowiedz w temacie i zgarnij reputację w ramach wdzięczności za pomoc!

Ustaw skiny na serwerach CS2

Ustaw skiny i kosy na serwerach

Już nic prostszego, jak przejście na skiny.ngnw.pl dzieli Cię od ustawienia ulubionych skinów na naszych serwerach CS2!

Zdobądź skiny od partnera NGNW.pl

Sprawdź swoje postępy w panelu rankingowym

Wejdź na stronę rankingu, wybierz serwer, wpisz swój nick i zobacz, jak sobie radzisz, sprawdzając swoje statystyki.

Dołącz do grupy Steam

Dołącz do naszej grupy Steam i zyskuj na tym! Będąc na grupie zyskujesz: więcej monet podczas gry na serwerach oraz jesteś na bieżące ze wszystkimi wydarzeniami na sieci!

Odwiedź naszego Facebooka

NGNW.pl działa również na Facebooku! Publikujemy tam treści, co najmniej raz w tygodniu i pojawiają się tam kody doładowujące konta w sklepiku, warto być na bieżąco!

Zakup VIP lub monet

Kupno usług na ulubionym serwerze to nie tylko korzyści w grze dla gracza, ale także wsparcie serwera i jego rozwoju. Wesprzyj serwer kupując VIP i ciesz się dodatkowymi benefitami.

Rekomendowane odpowiedzi

Nick oskarżonego: Yz
Data zdarzenia: 15.06.2025
Godzina zdarzenia: Od 18:52 do około 19:30.
Opis sytuacji: A więc, zaczynamy z demkiem od początku.

Jest osoba na serwerze o nicku "franekbezjajek". Już w pierwszej rundzie widać, że używa zakazanego oprogramowania, czyli wh/esp oraz silent aima. W trakcie, gdy on sobie gra, to jest na serwerze admin - Yz. I tak sobie to trwa, i trwa, i trwa.

W rundzie 15 19:20 lata na widocznym odpale. Conajmniej jeden gracz pisał na u@, że "franekbezjajek" lata na cheatach. 20:50, to akcja, w której gracz całkowicie zapomniał o kryciu się, przez co gracze zaczęli pisać na chacie - "XD". W kolejnej rundzie (runda 16 minuta 21:50), gdy Yz został zabity przez przeciwnika, wszedł na specta, by obserwować podejrzanego. Minuta - 22:00, Yz najpewniej obserwuje cheatera, gdy 22:06 niechcący nacisnął przycisk od silenta, który bardzo dobrze widać na demku. (W grze wyglądało to identycznie) Yz oglądał go przez kolejną rundę, po czym wrócił do tt bez żadnej reakcji na działania podejrzanego. W rundzie 23 w minucie 31:00 opuszcza serwer po śmierci. Chciałbym też teraz zaznaczyć, że na serwerze jest też **drugi** cheater, który cały ten czas był w teamie z Yzem. (Jego nick to: "jacek zgniot") W rundzie 24 minuty 32:10 wbił drugi admin japonczyk, który od razu zareagował i zbanował obydwóch cheaterów w tej samej rundzie.

Moim zdaniem jest to karygodne zachowanie admina, który totalnie nie interesuje się zgłoszeniami oraz graczami na serwerze. Mam nadzieję, że zostaną wyciągnięte odpowiednie konsekwencje wobec Yza, bo jest to niedopuszczalne.

Powód: Brak reakcji na cheaterów na serwerze przez Yza
Dowody: https://tv.ngnw.pl/proxy/3/dem-de_mirage-1750006372-1750008820.zip

Chciałbym się coś wypowiedzieć na temat, że niby chce szukać atencji itp. Nie, nie szukam atencji, bo mnie wyrzuciliście z administracji, po prostu po zobaczeniu co się działo na serwie, to postanowiłem napisać skargę, bo z mojej perspektywy to inaczej wyglądało. Prosiłbym też, abyście nie brali tego jako karmę, bo mi się nie spodobało to, że mnie wywaliliście, ponieważ rozumiem tą decyzję i zgadzam się z nią w pełni.

Edytowane przez VrX
  • Lubię 1
  • Haha 7
https://ngnw.pl/topic/6489-skarga-yz/

@ Yz daj swój punkt widzenia.

Edit: Poruszony jest też temat @ japonczyk  , jeżeli chcesz dodać jak to wyglądało z Twojej perspektywy - śmiało.

Edytowane przez IdoB
  • Uwielbiam 5

.

https://ngnw.pl/topic/6489-skarga-yz/#findComment-23468

Salam Alejkum :hm:

Moja perspektywa jest totalnie inna. Na serwerze jestem przynajmniej od 20. minuty. W momencie, kiedy padały na czacie „XD” oraz zgłoszenia na u@, była to sytuacja, gdy został 1 na 1 ze mną. Wtedy, konsultując się ze wspomnianym @ Yz , na u@ zaszła reakcja. Yz sprawdzał gracza przez kilka rund, po czym wszedł do drużyny, pisząc mi, że podejrzanych akcji nie miał, więc postanowiłem – po konsultacji z nim – sprawdzić gracza, co skończyło się banem.

Godzinę temu, VrX napisał(a):

Chciałbym też teraz zaznaczyć, że na serwerze jest też **drugi** cheater, który cały ten czas był w teamie z Yzem. (Jego nick to: "jacek zgniot") W rundzie 24 minuty 32:10 wbił drugi admin japonczyk, który od razu zareagował i zbanował obydwóch cheaterów w tej samej rundzie.

• Lubię 1
  • Dzięki 1
  • Uwielbiam 7

Bez_nazwy-2.thumb.png.426d791b9649787defef0f067590cb84.png

https://ngnw.pl/topic/6489-skarga-yz/#findComment-23469

Chciałbym odnieść się do sytuacji opisanej w skardze, która miała miejsce podczas mapy Mirage. Wraz z drugim administratorem o nicku @ japonczyk   prowadziliśmy obserwację gracza o nicku ,,franekbezjajek,, którego zachowanie na serwerze wzbudziło podejrzenia już we wczesnych fazach meczu. Od samego początku, kiedy zauważyłem podejrzane zachowanie, przez kilka rund starałem się zebrać więcej informacji, by móc mieć pewność, że nie są to jedynie pojedyncze sytuacje mogące wynikać z przypadku, dobrej intuicji czy farta. Gdy sam trafiłem do przeciwnej drużyny, poprosiłem Japonczyka drugiego admina, który był w drużynie podejrzanego , by przyjrzał się graczowi bliżej. Było to świadome działanie w celu skrócenia procesu weryfikacji i oparcia się na dodatkowej opinii, co w naszej roli administracyjnej jest ważne, by nie podejmować pochopnych decyzji .Warto również zaznaczyć, że skargę składa były administrator Vrx, który w przeszłości sam miał problemy z nadużywaniem uprawnień oraz brakiem obiektywizmu w ocenianiu sytuacji na serwerze. Jego działania wielokrotnie budziły kontrowersje, zarówno wśród graczy, jak i administracji. W trakcie opisywanego zdarzenia. Bazuje wyłącznie na relacji osoby trzeciej, co automatycznie czyni jego ocenę jednostronną i pozbawioną pełnego kontekstu. Nie jest więc dla mnie zaskoczeniem, że teraz  po utracie swojej funkcji – próbuje szukać atencji  do ataku na obecnych adminów. Podsumowując nasze działania były zgodne z obowiązkami i nie miały nic wspólnego z zaniedbaniem.

Edytowane przez Yz
  • Lubię 2
  • Uwielbiam 6
https://ngnw.pl/topic/6489-skarga-yz/#findComment-23470

Admin zaraz po wejściu na serwer nie wie czy ktoś czituje. Nie może wszystkich sprawdzać w jednym momencie. Cziter może sobie grać całą mapę jak sie dobrze kryje i nikt go nie zgłasza, bo jeżeli nikt na serwerze nie informuje na u@ czy !report, że dany gracz używa wspomagania, to administrator niekoniecznie musi sam zauważyć - ma takie samo prawo do gry jak inni gracze.

Teraz ułóżmy to wszystko chronologicznie:

2 godziny temu, VrX napisał(a):

W rundzie 24 minuty 32:10 wbił drugi admin japonczyk, który od razu zareagował i zbanował obydwóch cheaterów w tej samej rundzie.

Nie, Japonczyk wszedł na serwer w 6 minucie trwania mapy i był na serwerze przez cały ten czas.

W rundzie 15 19:20 lata na widocznym odpale. Conajmniej jeden gracz pisał na u@, że "franekbezjajek" lata na cheatach

Tak, screen poniżej.

Spoiler

1.png

Po czym @ Yz  i @ japonczyk  od razu podjęli temat na u@, gdzie Yz napisał, że po rundzie go sprawdzi. Screen poniżej.

Spoiler

2.png

20:50, to akcja, w której gracz całkowicie zapomniał o kryciu się, przez co gracze zaczęli pisać na chacie - "XD".

Zaraz po tym na spekta idzie @ japonczyk  i dołącza do niego @ Yz . Po chwili @ japonczyk wraca i zostaje na spekcie @ Yz , ogląda całą rundę - podejrzany nic podejrzanego nie zrobił. @ Yz  wraca do gry i prosi @ japonczyk żeby obserwował podejrzanego, bo jest z nim w drużynie. Niedługo po tym @ japonczyk  idzie na spekta i finalnie banuje podejrzanego, przy okazji natrafiając na innego czitera, o którym również nikt na u@ nie informował. Screen z rozmowy adminów poniżej.

Spoiler

3.png

Podsumowując - nie widzę podstaw do ukarania @ Yz  Współpracował cały czas z @ japonczyk  i nie zaniedbał swoich obowiązków.

Skargę odrzucam.

• Lubię 1
  • Uwielbiam 7

.

https://ngnw.pl/topic/6489-skarga-yz/#findComment-23473

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...
Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności | Regulamin forum NGNW.pl
Obecnie przeglądasz stronę jako Gość!
Nie masz z tego powodu dostępu do większości funkcjonalności! Chcesz mieć do nich dostęp?