Skocz do zawartości
wspolpraca

Współpracujmy - to takie proste!

Jeśli terroryści i antyterroryści potrafią się dogadać, to my również możemy! Jesteśmy otwarci na wszelkie formy współpracy i chętnie podejmiemy rozmowy.

Zagłosuj na nasze serwery

Jedno kliknięcie dla każdego serwera, a jak wspiera jego rozwój. Zagłosuj na nasze serwery, odpowiedz w temacie i zgarnij reputację w ramach wdzięczności za pomoc!

Ustaw skiny na serwerach CS2

Ustaw skiny i kosy na serwerach

Już nic prostszego, jak przejście na skiny.ngnw.pl dzieli Cię od ustawienia ulubionych skinów na naszych serwerach CS2!

Zdobądź skiny od partnera NGNW.pl

Sprawdź swoje postępy w panelu rankingowym

Wejdź na stronę rankingu, wybierz serwer, wpisz swój nick i zobacz, jak sobie radzisz, sprawdzając swoje statystyki.

Dołącz do grupy Steam

Dołącz do naszej grupy Steam i zyskuj na tym! Będąc na grupie zyskujesz: więcej monet podczas gry na serwerach oraz jesteś na bieżące ze wszystkimi wydarzeniami na sieci!

Odwiedź naszego Facebooka

NGNW.pl działa również na Facebooku! Publikujemy tam treści, co najmniej raz w tygodniu i pojawiają się tam kody doładowujące konta w sklepiku, warto być na bieżąco!

Zakup VIP lub monet

Kupno usług na ulubionym serwerze to nie tylko korzyści w grze dla gracza, ale także wsparcie serwera i jego rozwoju. Wesprzyj serwer kupując VIP i ciesz się dodatkowymi benefitami.

[#21] Wywiad - Hans Kloss NGNW.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator

T2WadCm.png

Witam serdecznie!
Dziś mam ogromną przyjemność przedstawić Wam osobę, której nikomu na naszym forum nie trzeba specjalnie przedstawiać – @ Hans Kloss NGNW.pl . To nie tylko użytkownik z długim stażem, ale przede wszystkim filar naszej społeczności. Na co dzień pełni on funkcję UBT CS2, dbając o porządek i sprawiedliwość w sprawach związanych z banami, a także jest opiekunem serwera, który z ogromnym zaangażowaniem troszczy się o jego rozwój i dobrą atmosferę wśród graczy.

Siądźcie wygodnie, złapcie coś do picia i… miłego czytania! 😄

Belka z linią (1).png

Kolor biały - @ A7X

Kolor ametystowy - @ Hans Kloss NGNW.pl

Belka z linią (1).png

– Cześć, super że zgodziłeś się pogadać. Na początek — powiedz coś o sobie: jak masz na imię, ile masz lat, skąd jesteś, tak żebyśmy Cię lepiej poznali.

– Cześć wszystkim, dzięki za możliwość udzielenia wywiadu. W administracji działam jakoś od początku czerwca, zaczynałem jako admin na Supermocach, potem zostałem opiekunem tego właśnie serwera, a obecnie zostałem jeszcze UBT CS 2. Mam na imię Kuba, mam 17 lat i pochodzę z południa Małopolski.

– Widzisz, jesteśmy już tak długo razem na forum, a jak dotąd nie znałem jeszcze imienia. Tak więc, Kuba, może opowiesz nam, czym się interesujesz?

– W skrócie to interesuję się strzelectwem sportowym (startuję również w zawodach klubowych), strażą pożarną (niedługo kursy zaczynam, żeby móc wyjeżdżać) oraz chodzę dość często na siłownię.

– Skoro startujesz w zawodach klubowych, to zapytam wprost: co bardziej Cię kręci – rywalizacja czy własny progres?

– Z mojej perspektywy właśnie progres. Startować startuję 4fun, bo jakichś kosmicznych wyników nie osiągam, ale to pewnie dlatego, że od lipca dopiero mam licencję, więc mogę startować. No i ogólnie startuję też dlatego, że będę się starał o pozwolenie sportowe.

– Ooo, to super, mam nadzieję, że zdobędziesz pozwolenie sportowe i osiągniesz masę sukcesów. Pozostając przy temacie: co sprawiło, że zainteresowałeś się tym sportem?

– Od dziecka ciągnęło mnie do służb mundurowych: kiedyś straż, potem właśnie wojsko (co widać po profilowym), no i teraz policja, ale skończy się tak, że we wszystkim będę poniekąd, bo wybieram się do policji, straż – OSP, a wojsko to do WOT-u zamierzam iść.

– Czyli strzelectwo nie wzięło się znikąd. Jesteś w szkole na jakimś kierunku wojskowym?

– Niee, właśnie dużo osób mnie myli z tym, że chodzę do mundurowej, a to wszystko to zwykła zajawka poboczna. Na zwykłym mat-inf-ang jestem.

– Skoro od dziecka ciągnęło Cię do służb i masz już konkretny plan: policja, OSP i WOT, to co tak naprawdę najbardziej pociąga Cię w tym mundurowym świecie?

– Wydaje mi się właśnie, że adrenalina, no i też służba ojczyźnie, gdyż jestem patriotą.

– A bardziej kręci Cię sama adrenalina i akcja, czy jednak to poczucie, że robisz coś ważnego dla innych i dla kraju?

– Myślę, że obie rzeczy. Nie wyobrażam sobie pracować pół życia za biurkiem. To jest takie jakby… nudne (?), nie wiem jak inni, ale ja osobiście bym nie dał rady. Jestem typem człowieka, co nie usiedzi w jednym miejscu i cały czas musi się coś dziać. Z drugiej strony stoją też wartości patriotyczne. Ten kraj mnie jednak wychował, dlatego z wdzięczności chcę też coś dla niego zrobić.

– Wiedząc, że nie jesteś typem do siedzenia za biurkiem i kierują Tobą też wartości, to czy czujesz, że służby to po prostu Twoje miejsce w życiu?

– Dokładnie tak.

– A jak w tym wszystkim pojawiła się siłownia — to bardziej dla formy, charakteru, czy jako przygotowanie pod Twoje inne pasje?

– Jeśli mam być szczery, to wszystko w jednym. Chodzę po to, żeby jakoś pożytecznie spędzić czas, a nie siedzieć tylko przed komputerem w domu, a forma i charakter przychodzą same i przy okazji jest to też właśnie to przygotowanie.

– Co najbardziej zauważyłeś u siebie, odkąd regularnie chodzisz na siłownię?

– Przyrost siły to na pewno oraz, no jak chodzi o masę mięśniową, to widać progres, że „większy” jestem.

– A poza siłą i sylwetką, zauważyłeś jakąś zmianę w sobie tak bardziej „w głowie” – w podejściu, pewności siebie albo motywacji?

– To na pewno, chodzenie na siłownię uczy dyscypliny. Na pewno musisz być konsekwentny, a nie odpuszczać, bo ci się nie chce.

– Myślisz, że ta dyscyplina z siłowni przenosi się też na inne rzeczy w Twoim życiu – szkołę, pasje, plany?

– Na pewno mniej czasu mam na wszystko, na treningu schodzi mi jakieś 2 godziny, także zawsze to mniej czasu na inne rzeczy.

– Skoro trening zabiera Ci sporo czasu, to co jest dla Ciebie ważniejsze: mieć go mniej, ale dobrze wykorzystanego, czy więcej wolnego, ale bez tej regularności?

– Wolę robić trening i wiedzieć, że dobrze czas wykorzystuję, niż np. te 2 godziny marnować przy komputerze, poza tym regularność jest akurat dość ważna.

– Wspominałeś też coś wcześniej o CS-ie 2. W takim razie możesz opowiedzieć, jak wyglądała Twoja przygoda od admina, przez opiekuna serwera, aż do roli UBT w CS2? I w jaki sposób w ogóle do nas dotarłeś i co sprawiło, że zechciałeś z nami zostać na dłużej?

– Jasne, w lutym szukałem sobie jakiegoś ciekawego serwera do pogrania (jak co poniektórzy z mojego otoczenia wiedzą, to nienawidzę grać MMO, więc tylko społecznościówki katuję) i trafiłem właśnie na Supermoce. Potem, jeśli dobrze pamiętam, to na początku czerwca złożyłem podanie na admina na Supermocach właśnie. Potem wykruszył nam się opiekun na Supermocach, więc na początku września stwierdziłem, że mogę spróbować swoich sił i właśnie w ten sposób zostałem opiekunem. Podczas „opiekunowania” doszedłem do wniosku, że mógłbym coś zrobić więcej dla sieci, więc stwierdziłem, że złożę podanie do UBT, żeby wspomóc chłopaków. W ten właśnie sposób znalazłem się w miejscu takim, jakim jestem. A dlaczego zechciałem zostać na dłużej? Myślę, że to głównie atmosfera, jaka tutaj panuje w administracji.

– Patrząc na tę drogę od gracza do UBT, w którym momencie poczułeś, że to już nie jest tylko granie, ale realna odpowiedzialność za społeczność?

– Myślę, że jakoś od zostania opiekunem. Wbrew pozorom bycie adminem nie różni się jakoś bardzo od bycia normalnym graczem. Po prostu grasz i czasem, jak ktoś wydaje ci się podejrzany albo przyjdą reporty, sprawdzasz go i, jeśli jest winny, karasz zgodnie z taryfikatorem w regulaminie. Jeśli źle zbanujesz, to czeka cię odwołanie, ale w swojej historii jako admin miałem tylko jedno. Pozostałe już za opiekuna albo i UBT nawet się pojawiły dopiero.

– Skoro dopiero przy roli opiekuna poczułeś prawdziwą odpowiedzialność, to co najbardziej różni te funkcje od zwykłego bycia adminem?

– Co najważniejsze, to dochodzą ci nowe obowiązki. Rekrutacja adminów, czyli musisz wybrać odpowiedniego kandydata oraz go wprowadzić i nadać uprawnienia na serwerze. Również jako opiekun serwera możesz działać przy dawaniu banów, zmienianiu powodów mutów itp. poprzez Bansa w obrębie swojego serwera. Aby to zrobić, admin najpierw pisze temat w odpowiednim dziale. Kolejne to robienie tygodniowych podsumowań dla swoich adminów oraz, jako opiekun, posiadasz też dostęp do sklepu, także nadajesz też adminom VIP-y za wyrobione godziny. Ostatnie, co mi przychodzi do głowy i co jest w miarę oczywiste, to „pilnowanie serwera”, tj. zgłaszanie błędów, w moim przypadku jako opiekuna Supermocy to też testowanie nowych mocy, które są dodawane, itp.

– Patrząc na to wszystko, co robisz jako opiekun i UBT, czujesz bardziej, że to dalej pasja, czy już trochę „druga praca”?

– Patrząc po tym, że mimo tego, że jestem na urlopie, to i tak coś robię, to myślę, że trochę bardziej jak praca właśnie.

- A żeby trochę odejść od obowiązków i odpowiedzialności – masz jeszcze jakieś inne hobby albo zajawki, które są już totalnie „dla Ciebie”, bez funkcji i presji?

– Myślę, że właśnie ta siłownia, na luzie sobie idę i ćwiczę.

– No to super, czyli to wszystko. Zbliżamy się już powoli do końca wywiadu, więc zakończmy to krótką serią szybkich strzałów. Jesteś gotowy?

– Jasne.

To zaczynamy:

1. CS czy siłownia?
2. Akcja czy chill?
3. Drużyna czy solo?
4. Adrenalina czy spokój?
5. Plan czy improwizacja?

1. Siłownia
2. Akcja
3. Solo
4. Adrenalina
5. Improwizacja

– Zbliżamy się już do końca naszej rozmowy, więc chciałbym dać Ci jeszcze chwilę tylko dla siebie. Jeśli jest coś, co chciałbyś dodać od serca — jakaś myśl, rada dla innych albo po prostu kilka słów od Ciebie — to właśnie teraz jest ten moment.

– Kilka słów ode mnie? Warto zachować balans między różnymi zajęciami w życiu, bo bez tego może być ciężko.

– Dzięki za poświęcony czas i za to, co robisz dla naszej społeczności — nie tylko jako UBT, ale też jako zwykły człowiek z konkretną zajawką i charakterem. Życzymy Ci, żebyś dalej szedł tą drogą z taką samą motywacją i żebyśmy jeszcze długo mogli działać razem.

– Ja też dziękuję, że wybrałeś mnie akurat i za twoją robotę, panie redaktorze i moderatorze. Dzięki jeszcze raz i powodzenia w redakcji oraz moderacji.

Belka z linią.png

• Lubię 6
  • Uwielbiam 6
https://ngnw.pl/topic/7746-21-wywiad-hans-kloss-ngnwpl/

• Redaktor Naczelny

Fajny wywiad, dobra robota @ A7X  :DD Tylko mam wrazenie, ze jakos malo sie dowiedzialam o Kubie mimo wszystko 

• Lubię 2
  • Haha 1
https://ngnw.pl/topic/7746-21-wywiad-hans-kloss-ngnwpl/#findComment-31606

5 godzin temu, A7X napisał(a):

Warto zachować balans między różnymi zajęciami w życiu, bo bez tego może być ciężko

Ojj bardzo mocny cytat, świetna robota @ A7X :classic_tongue:

• Lubię 1
  • Uwielbiam 1
https://ngnw.pl/topic/7746-21-wywiad-hans-kloss-ngnwpl/#findComment-31610

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...
Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności | Regulamin forum NGNW.pl
Obecnie przeglądasz stronę jako Gość!
Nie masz z tego powodu dostępu do większości funkcjonalności! Chcesz mieć do nich dostęp?