Skocz do zawartości
wspolpraca

Współpracujmy - to takie proste!

Jeśli terroryści i antyterroryści potrafią się dogadać, to my również możemy! Jesteśmy otwarci na wszelkie formy współpracy i chętnie podejmiemy rozmowy.

Zagłosuj na nasze serwery

Jedno kliknięcie dla każdego serwera, a jak wspiera jego rozwój. Zagłosuj na nasze serwery, odpowiedz w temacie i zgarnij reputację w ramach wdzięczności za pomoc!

Ustaw skiny na serwerach CS2

Ustaw skiny i kosy na serwerach

Już nic prostszego, jak przejście na skiny.ngnw.pl dzieli Cię od ustawienia ulubionych skinów na naszych serwerach CS2!

Zdobądź skiny od partnera NGNW.pl

Sprawdź swoje postępy w panelu rankingowym

Wejdź na stronę rankingu, wybierz serwer, wpisz swój nick i zobacz, jak sobie radzisz, sprawdzając swoje statystyki.

Dołącz do grupy Steam

Dołącz do naszej grupy Steam i zyskuj na tym! Będąc na grupie zyskujesz: więcej monet podczas gry na serwerach oraz jesteś na bieżące ze wszystkimi wydarzeniami na sieci!

Odwiedź naszego Facebooka

NGNW.pl działa również na Facebooku! Publikujemy tam treści, co najmniej raz w tygodniu i pojawiają się tam kody doładowujące konta w sklepiku, warto być na bieżąco!

Zakup VIP lub monet

Kupno usług na ulubionym serwerze to nie tylko korzyści w grze dla gracza, ale także wsparcie serwera i jego rozwoju. Wesprzyj serwer kupując VIP i ciesz się dodatkowymi benefitami.

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel serwera CS 1.6 [PROSTYJB]

Mam propozycję odnośnie kolejności wyświetlania serwerów.
Moim zdaniem warto byłoby przenieść dwa najbardziej aktywne serwery CS 1.6 nad serwery CS i CS2. Nie chodzi o faworyzowanie jednej gry, tylko o to, żeby kolejność odzwierciedlała rzeczywistą aktywność.

Od kiedy tu jestem, zauważyłem, że większość serwerów CS2 przez większość czasu stoi pusta albo ma pojedynczych graczy. Natomiast te dwa serwery CS 1.6 praktycznie codziennie są pełne lub bliskie zapełnienia i często ciężko jest się na nie dostać.

Z punktu widzenia nowej osoby, która wchodzi na forum, pierwsze wrażenie nie jest najlepsze. Na samej górze widać kilka czy kilkanaście pustych serwerów, co może sprawiać wrażenie, że sieć nie żyje, mimo że niżej znajdują się serwery z kompletem graczy.
Wydaje mi się, że lepiej byłoby eksponować to, co faktycznie przyciąga ludzi i pokazuje aktywność społeczności.

Myślę, że taka zmiana byłaby po prostu bardziej logiczna i korzystna dla całej sieci, bo pierwsze wrażenie ma duże znaczenie. Z resztą tylko dwa serwery nie będą tak "wadzić" na górze (pod nimi cs2) tak jak dziesięć serwerów cs2 na górze (a te dwa niewidoczne 1.6 na dole).
Poniżej załączam screeny na dowód tego jak to wygląda. Ten długi jest z teraz, a te dwa mniejsze z poprzedniego miesiąca, ale tak to zazwyczaj wygląda codziennie.

Z teraz:

obraz.thumb.png.0d78e5fd323badeccb8a5a5345b3fd47.png

Poprzedni miesiąc:

obraz.thumb.png.1b1dbc5a27edce9cea8527347f80f459.png
obraz.thumb.png.54db953fe1ace9ec44ecc1f324e0ac00.png

https://ngnw.pl/topic/8869-kolejnosc-serwerow-na-stronie-glownej/

• Właściciel
Cytat

Od kiedy tu jestem, zauważyłem, że większość serwerów CS2 przez większość czasu stoi pusta albo ma pojedynczych graczy.

Ciekawe spostrzeżenie, szczególnie dzisiaj, kiedy aktualizacja CS2 "zabiła" serwery na wszystkich sieciach.

Cytat

Na samej górze widać kilka czy kilkanaście pustych serwerów, co może sprawiać wrażenie, że sieć nie żyje, mimo że niżej znajdują się serwery z kompletem graczy

To te puste serwery? Celowo bez spoilera.

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Sieć ma ustalony nurt na CS2 i pierwotnie tylko wokół tej gry miała się skupiać. Z czasem pojawił się ONLY DD2, epizod miał także ZM a w międzyczasie powstały 3 serwery CS:GO, bo był chwilowy peak na tę grę. 
Teraz kiedy na sieć dołączył JB nic się nie zmieniło, sieć nadal skupia się na CS2 i z jego prowadzenia może trwać, rozwijać się i nawiązywać współprace, jak G4Skins i InstantGaming.
MLK powziął za wyzwanie (w sumie już na kolejnej sieci, na której jest), aby rozbudowywać strefę serwerów 1.6, która obecnie ma się bardzo dobrze i z której wszyscy jesteśmy zadowoleni. Jednak sieć wywodzi się od CS:GO, potem CS2, więc nie rozumiem dlaczego serwery 1.6 miałyby być w wyższej kategorii niż jej "DNA".
Rozumiem taki zabieg w przypadku sieci, które istnieją +10 lat, one wywodzą się z 1.6 i to jest wtedy dla mnie logiczne.

Cytat

Wydaje mi się, że lepiej byłoby eksponować to, co faktycznie przyciąga ludzi i pokazuje aktywność społeczności.

I dlatego na samej górze znajduje się CS2 i CS:GO, które skupiają 1575 osób na sieciowym Discordzie do 313 osób, które wybrały CS 1.6 - uargumentuję decyzję podając taki przykład w liczbach. Rozbieżność na forum jest jeszcze większa, gdyby porównać wyboru tutejszych użytkowników.

Cytat

Z resztą tylko dwa serwery nie będą tak "wadzić" na górze (pod nimi cs2) tak jak dziesięć serwerów cs2 na górze (a te dwa niewidoczne 1.6 na dole).

Na sieci żadne serwery nie "wadzą" a niezainteresowani gracze CS2 i CS:GO mogą je sobie zwinąć w tabelce i wyświetlać tylko te serwery, które ich interesują w danej kategorii.

Informacja przypięta przez MLK.,

Ja również załączę screena, stanu tabelki 3,5 miesiąca wstecz. Serwery CS2 mają się dobrze, ale jak zawsze w okresie czerwiec - wrzesień, aktywność drastycznie w ciągu dnia spada: 

Spoiler

vS23eao.png

• Lubię 1
  • Uwielbiam 2
OCCL22p.jpg

https://ngnw.pl/topic/8869-kolejnosc-serwerow-na-stronie-glownej/#findComment-39384

• Właściciel
Propozycja została odrzucona

Dziękujemy za Twój pomysł i zaangażowanie! Tym razem nie wprowadzimy wymienionych propozycji, ale bardzo doceniamy Twoją inicjatywę.

OCCL22p.jpg

https://ngnw.pl/topic/8869-kolejnosc-serwerow-na-stronie-glownej/#findComment-39385

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...
Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności | Regulamin forum NGNW.pl
Obecnie przeglądasz stronę jako Gość!
Nie masz z tego powodu dostępu do większości funkcjonalności! Chcesz mieć do nich dostęp?