Skocz do zawartości
wspolpraca

Współpracujmy - to takie proste!

Jeśli terroryści i antyterroryści potrafią się dogadać, to my również możemy! Jesteśmy otwarci na wszelkie formy współpracy i chętnie podejmiemy rozmowy.

Zagłosuj na nasze serwery

Jedno kliknięcie dla każdego serwera, a jak wpsiera jego rozwój. Zagłosuj na nasze serwery, odpowiedz w temacie i zgarnij reputację w ramach wdzięczności za pomoc!

Ustaw skiny na serwerach CS2

Ustaw skiny i kosy na serwerach

Już nic prostszego, jak przejście na skiny.ngnw.pl dzieli Cię od ustawienia ulubionych skinów na naszych serwerach CS2!

Zdobądź skiny od partnera NGNW.pl

Zdobywaj punkty i wymieniaj je na skiny z bestway.gg

Zarejestruj się z kodem "NGNW", zdobywaj punkty za aktywność i wymieniaj je na graffiti, naklejki lub skiny w Counter-Strike 2!

Dołącz do grupy Steam

Dołącz do naszej grupy Steam i zyskuj na tym! Będąc na grupie zyskujesz: więcej kredytów podczas gry na serwerach oraz jesteś na bieżące ze wszystkimi wydarzeniami na sieci!

Odwiedź naszego Facebooka

NGNW.pl działa również na Facebooku! Publikujemy tam treści, co najmniej raz w tygodniu i pojawiają się tam kody doładowujące konta w sklepiku, warto być na bieżąco!

Zakup VIP lub kredytów

Kupno usług na ulubionym serwerze to nie tylko korzyści w grze dla gracza, ale także wsparcie serwera i jego rozwoju. Wesprzyj serwer kupując VIP a przedłużąjąc go otrzymasz 10% rabat.

#1 [Bitwa Perspektyw] - Werka vs Drosz

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

WQht853.png
Witajcie!
W tym temacie zestawimy perspektywy obu płci na różnorodne kwestie życiowe, konfrontując ich odmienne zdania i podejścia.
Moimi gośćmi będą administratorka forum @ Werka. oraz jeden z moderatorów, @ Drosz
To właśnie ich różne spojrzenia na poruszone przeze mnie kwestie będziecie mogli porównać.
Na zakończenie zadam osobne pytanie kobiecie, a inne mężczyźnie.

9DDxLjd.png

JLewUGS.png

Czy uważasz, że to mężczyzna powinien płacić w restauracji? 

Euanid1.png
To nie jest tak, że mężczyzna powinien płacić... a raczej to się wiąże z dobrymi manierami. Nie raz sam osobiście spotkałem się z sytuacją, gdzie kobieta płaciła, bądź złożyli się "pół na pół".

20Cgkmz.png
Powinna płacić osoba, która zaprasza. Jeśli te osoby są w związku to na pół lub na zmianę.

9DDxLjd.png
gysstGr.png
Jakie jest Twoje zdanie na temat przyjaźni między kobietą a mężczyzną? Czy uważasz, że taka relacja może się udać, czy raczej prędzej czy później jedna ze stron się zakocha?

Euanid1.png
Nie ma czegoś takiego jak przyjaźń damsko-męska, prędzej czy później któraś strona zacznie coś czuć do tej drugiej osoby. Dość często bywa tak, że ta druga osoba nie odwzajemnia uczuć i albo w takim przypadku ta "przyjaźń" się kończy, albo jest dość... ograniczony kontakt. 

20Cgkmz.png
Może się udać tylko i wyłącznie wtedy, gdy żadne nic nie poczuje. 

9DDxLjd.png

2vDx7YO.png

Jakie masz zdanie na temat adoptowania dziecka przez parę osób tej samej płci? Czy uważasz, że powinny mieć taką możliwość?

Euanid1.png
Nigdy w życiu... jak to miałoby wyglądać? Dwóch facetów którzy mają syna lub córkę... to samo tyczy się kobiet. W tym momencie ludzie o tej samej płci którzy nawet idą za rękę w miejscu publicznym są "wytykani" palcami oraz różne bluźniercze teksty lecą w ich stronę. Jeżeli chcą ze sobą coś robić... to niech robią tak, aby ich nikt nie widział bo jest to... że tak powiem.. obrzydliwe i tym bardziej nie powinni krzywdzić dzieci.

20Cgkmz.png

Póki co - jestem na nie. Musi się zmienić mentalność ludzi, a przede wszystkim spojrzenie na wychowanie. Tutaj też trzeba by wdrożyć edukację od najmłodszych lat, tak, by uniknąć stygmatyzacji i innych tego typu rzeczy. 

9DDxLjd.png

BePNUik.png

W polsce kobietom przyznaje się emeryturę w wieku 60 lat, a mężczyznom w wieku 65. Czy uważasz, że jest to sprawiedliwe i tak powinno być?

Euanid1.png
Polska to chore państwo i chore prawo. Ogólnie rzecz biorąc, nie mam nic przeciwko aby tak było. Chyba że wchodzimy w tematy równouprawnień wtedy sytuacja się zmienia :kekw2:

20Cgkmz.png
Czy sprawiedliwe? Nie wiem. Czy mi pasuje? Jak najbardziej. :kekw2:

9DDxLjd.png

1iEwHnL.png

Co sądzisz o równouprawnieniu? Jesteś za, czy przeciw?

Euanid1.png
Jest to dość kontrowersyjny temat... feministkom nie da się dogodzić. Jeżeli będę za równouprawnieniem to moim zdaniem powinno się traktować te... feministki tak samo jak mężczyzn... dać kilof i do kamieniołomu (oczywiście to tylko przykład, chodzi o ciężką pracę). W takim przypadku okej.. mogą mieć takie same prawa jak mężczyźni. A nie jakaś "dziunia" siedzi na dupie w domu albo w biurze przed komputerem i Ona wielce krzyczy że chce równouprawnień ale do ciężkiej pracy nie pójdzie. 
Jeżeli będę przeciw to wiadomo.. druga strona medalu. Będzie problem o to, że mężczyźni nie dają się rozwijać kobietom, że nie mogą mieć takich samych praw jak mężczyźni itp...
Ale zacznijmy ogólnie od tego... Od kiedy kobiety mają takie same prawa jak ludzie? 
:sigma:
Troszkę z humorem i troszkę poważnie :300iq:

20Cgkmz.png
Zbyt ogólne pytanie, bo to zależy w jaką sferę się wejdzie. Jeśli chodzi o równouprawnienie w sferze pracy - tak.  Choć nadal uważam, że do pewnych rzeczy predyspozycje mają bardziej mężczyźni i nie mam z tym problemu, jeśli są za to "lepiej traktowani" czy lepiej wynagradzani. Ciężki temat na krótką wypowiedź, ale mam nadzieję, że każdy wie, o co mi chodzi. 

9DDxLjd.png
qiXKZ6S.png

Czy uważasz, że kobiety mają łatwiej czy trudniej w dzisiejszym świecie? Dlaczego?
(Drosz)
Maja dużo łatwiej, elektronika jest dużym ułatwieniem, kiedyś kobiety miały ciężko, wszystko musiały robić ręcznie a dziś? Ustawia się konkretny program i masz jak na tacy podane. Dzięki temu kobiety mogą spokojnie pracować nie martwiąc się o nic. 

Na co zwracasz szczególną uwagę, poznając mężczyznę?
(Werka)
 Szczególną uwagę przy poznawaniu zwracam na ubiór (czyste, schludne ciuchy) i maniery (jak odnosi się do innych ludzi dookoła, w stosunku do mnie, CZY PLUJE NA CHODNIK XDDD, no mówię o podstawach, a dla niektórych to już abstrakcja).

9DDxLjd.png

Mam nadzieję, że fajnie się czytało.
Dzięki za uwagę! :pepe_love:

Edytowane przez uwuwewue
  • Uwielbiam 6

image.png.9e56505a0c51ba3a17d47fd4e6866869.png

• Moderator

Mi się osobiście podoba taki styl. Z humorem, jest sie z czego pośmiać. W niektórych przypadkach mamy podobne myślenie z @ Werka. xD i moja kobita nie musi nic wiedzieć :kekw2:

• Haha 1
  • Uwielbiam 1

Projekt bez nazwy.gif

• Właściciel
Spoiler

Polska to chore państwo i chore prawo. Ogólnie rzecz biorąc, nie mam nic przeciwko aby tak było. Chyba że wchodzimy w tematy równouprawnień wtedy sytuacja się zmienia :kekw2:

W końcu ktoś podziela moje zdanie :300iq:

Fajna seria, fajnie zrealizowane - trochę za mała czcionka w odpowiedziach, to jedynie do tego bym się doczepił. Format luksus, liczę na więcej :kekl:

• Lubię 1
  • Uwielbiam 1
OCCL22p.jpg

• Drosz zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności | Regulamin forum NGNW.pl