Skocz do zawartości
wspolpraca

Współpracujmy - to takie proste!

Jeśli terroryści i antyterroryści potrafią się dogadać, to my również możemy! Jesteśmy otwarci na wszelkie formy współpracy i chętnie podejmiemy rozmowy.

Zagłosuj na nasze serwery

Jedno kliknięcie dla każdego serwera, a jak wpsiera jego rozwój. Zagłosuj na nasze serwery, odpowiedz w temacie i zgarnij reputację w ramach wdzięczności za pomoc!

Ustaw skiny na serwerach CS2

Ustaw skiny i kosy na serwerach

Już nic prostszego, jak przejście na skiny.ngnw.pl dzieli Cię od ustawienia ulubionych skinów na naszych serwerach CS2!

Zdobądź skiny od partnera NGNW.pl

Zdobywaj punkty i wymieniaj je na skiny z bestway.gg

Zarejestruj się z kodem "NGNW", zdobywaj punkty za aktywność i wymieniaj je na graffiti, naklejki lub skiny w Counter-Strike 2!

Dołącz do grupy Steam

Dołącz do naszej grupy Steam i zyskuj na tym! Będąc na grupie zyskujesz: więcej kredytów podczas gry na serwerach oraz jesteś na bieżące ze wszystkimi wydarzeniami na sieci!

Odwiedź naszego Facebooka

NGNW.pl działa również na Facebooku! Publikujemy tam treści, co najmniej raz w tygodniu i pojawiają się tam kody doładowujące konta w sklepiku, warto być na bieżąco!

Zakup VIP lub kredytów

Kupno usług na ulubionym serwerze to nie tylko korzyści w grze dla gracza, ale także wsparcie serwera i jego rozwoju. Wesprzyj serwer kupując VIP a przedłużąjąc go otrzymasz 10% rabat.

Skarga :)

carrie

Rekomendowane odpowiedzi

1. Nick oskarżonego: Xyie i ekipa 

2. Opis sytuacji:

Może zacznijmy od początku... 07.05.2023- paxu, "D" (nie pamiętam późniejszego nicku), xyie. Fajna gierka, dopóki koledzy się nie przyj*bali do mnie i do Niyako. Jakaś tam spina poszła między Anią a którymś z chłopaków- nie ważne.

Cytując te żałosne teksty w moją stronę: "D: zaraz też będziesz crushed szmato/ Kurwo/ Klara/ Klamra/ Dziwko/ szmato"/ "rób mi loda dziwko" / "Lodziara zdechła"- W SKRÓCIE. Podejrzewam, że admin kochany Xyie beke cisnął i tylko przyj*bał się do chłopka co w pałacach mu tupał i nic z tym nie zrobił a jego kolega kochany cisnął mnie od najgorszych.

Z resztą... Sytuacja późniejsza, nawet nie pamiętam dobrze, który to był dzień... Podobnie. Znowu jakieś wyzwiska od grubych itd. [(akurat przezwisko HELGA było śmieszne XD) (Btw. miło, że mnie przestalkowaliście, mam nadzieję, że podobał wam się mój profil. Po za tym, mam nadzieję, że obrażanie ludzi nie znając ich to Wasze ulubione zajęcie. Gratuluję.)].  

A dziś (15.05.2023-16.05.2023) sobie graliśmy z Dzigito ( :pepe_heart: ) tak na luzie. No i wszedł Xyie z przywitaniem "Siema Gruba" XD??????

Nie odezwałam się, bo szkoda ryja strzępić, ale... Później sytuacja wyglądała tak, że podałam info typu "pewnie jest na ct XD" (zauważyliśmy, że to ulubiona miejscówka jednego gracza). I Xyie się odpalił, coś tam mnie zwyzywał, że gruba coś tam coś tam, po czym jak napisałam, żeby zamknął pizde to powiedział coś typu "idźcie tam sobie z Niyako pizde lizać" czy coś i dał mi muta chyba XD? (sorki, ale musiałam to napisać).

Inna sytuacja to jest sytuacja z Niyako. Weszła dziś (15.05) na serwer i od razu Xyie do niej z mordą wyleciał XD 

Nie wiem, co Wam zrobiłam krakersiki moje kochane, ale miło, że zostałam przez Was tak ciepło przyjęta. Dziekuję!  :pepe_love: 

Nigdy problemu do Was nie miałam (teraz trochę mam XD), nie wiem co Wam odj*bało tak szczerze. Nie oczekuję oczywiście, żebyście mnie lubili czy coś, ale fajnie, żeby chociaż odrobinę szacunku poszło w moją stronę :) Gdyby nie te wszystkie obelgi dla mojej osoby, to nawet bym na Was uwagi nie zwróciła i nie pisała tego co teraz piszę. Nigdy Wam wcześniej nie ubliżyłam ale szczerze, jeżeli bym wiedziała, że tak się to potoczy to bym zmieniła swoje nastawienie do Was.

Miałam nie pisać tej skargi, ale ch*j mnie strzela, jak słyszę takie coś z dupy wyjęte i to prawie za każdym razem, kiedy wejdę na serwer i Wy na nim jesteście.

3. Powód: Obrażanie, faworyzacja swoich kumpli (bo przecież to kumple to bana nie dostaną i mogą robić co chcą).

4. Dowody: 

Pierwsze demo: http://870514.node27.pukawka.pl/dem-de_mirage_ngnw-1684185762-1684188189.zip <- runda 10-16 i runda 12-17 jak coś.

Wcześniejsze demko (z 07.05)- https://megawrzuta.pl/download/e422899965c9fdf4fc2f6c545e85a68f.html

Dziękuję za uwagę, kurtyna.

• Lubię 2

Witam chciałabym coś do tego dodać wszystkiego i widzę żę karolina wyprzedziła.

Ja nie wiem co ma macie do mojej persony ale wygląda to tak jakby ktos dostał się do władzy i myśli że może usuwać sobie kto nie przypasuje.Na tym życię nie polega bądźcie choć troche dorolośli(wkońcu jesteś xyie dorosły a zachowujesz się gorzej niż 15 przed kolegami)Nic do was nie miałam szczególnie staram się być neutralna,może nie pasuje mi wasz humor czy coś ale nie mój interes wasze zachowanie czy coś więc się nie wtryniam.Ale kiedy za każdym razem się przywitam dostaje jakimś wyzwiskiem na ryj,nie będę schodzić tak nisko i nie będe sama wyzywać bo to nie dożeczne i co bym jeszcze mute pewnie wyrwała  :pepe_pepega: .

Z giga uszanowaniem ale niech ktoś tu wkońcu wyjmie kija i nie wyzywa z dupy i zacznie mieć jakikolwiek szacunek,bo naprawdę ja do was nic nie mam tak jak karolina.Dzieję sie tu nie potrzebna tylko drama i nie miła amtosfera.

Giga szacunem do każdego Niyako aka Anka

• Lubię 1
CvL8owr.jpg

ZOSTALYSCIE KRÓTKO MÓWIĄC CRASHED I SMASHED KU*WAAAAA. BANALNA ROBOTA MOŻECIE WRACAĆ DO MANGOLANDU POZDROOOOOO

Ogromne pozdrowienia dla namaszczonych wybranków i obdarowanych szacunkiem : x, y, z.

PS. Nazwy niewidoczne dla osobników z mangolandu

• Lubię 1

Po pierwsze, narracja jaką stwarzasz robi z całej naszej ekipy jakiś tyranów podczas gdy to Wasze zachowanie jest żenujące i nieprzypadające do gustu większości społeczności, to tak na wstępie. Odwracasz kota ogonem i robisz ze mnie jakiegoś szefa drużyny nienawiści. Następnie dementuje zarzucenie mi zmutowania Ciebie, nigdy tego nie zrobiłem i ponownie wprowadzasz narrację jakobym ja nadużywał swoich możliwości związanych z moją pozycją na stopniu administratora.

Kolejna sprawa stalkingu - osobą która stalkuję jest tu co najwyżej wspomniana przez ciebie [/align]

[align=left]@"Niyako"#136, to ona wypisuje do mojej dziewczyny dziwne wiadomości na instagramie cyt. "yo i feel alone, help me" (????) i w ten oto sposób doszliśmy do waszych profili na social mediach, naprawdę mam lepsze rzeczy do roboty niż szukanie losowych uwu animegirlów z serwera.

Następny niedokończony przez Ciebie wątek to sytuacja wczorajsza, razem z @"Dzigito"#143 zaczęliście pisać wiadomości na chacie do @"caroline"#133 , które wprowadziły nieprzyjemną atmosferę na serwerze, mówię tu o pisaniu "XD" po przegraniu clutch'a przez @"caroline"#133 , gdy zostaje przypuśćmy 1vs3, komentowanie jej stylu gry, pozycjonowania i użalania się, że gra ona z AWP, nie wiem czy boli was to, że dziewczyna z 50h doświadczenia w CSGO Was rozwala ale nie obchodzi mnie to. Napisałem na czacie administracyjnym, żebyście zaprzestali jednak Wasze dogryzanie nie miało kresu. I tutaj rodzi się pierwsza sytuacja, w której ja mówię cokolwiek do Twojej osoby. Była to jedyna sytuacja, a Ty po raz kolejny w tej skardze wspominasz, że takie zajścia mają miejsce "prawie za każdym razem, kiedy wejdę na serwer i Wy na nim jesteście". Chcę zaznaczyć, że mam na serwerze przegrane już prawie 70 godzin a skierowałem do Ciebie 3 zdania na krzyż i to w większości po ówczesnym napisaniu przez Ciebie "zamknij pizde adminku ok? ok"

Jeszcze odnosząc się do kolegi "D", został wyrzucony pare razy, dostał on mute na serwerze po pewnym czasie i był upominany przeze mnie na discordzie. 

Pozdrawiam, kochany adminek xyie  :pepe_hi:

Słowem wstępu:

Dlaczego "robię z Ciebie szefa drużyny nienawiści". 

Więc tak... Nie wmawiaj sobie tego. Napisałam tą skargę na Ciebie, bo to Ty jesteś adminem i pozwalasz na takie bagno na serwerze,

Dalej: 

Po pierwsze, co Twoim zdaniem znaczy, że tworzymy żenująca sytuację? Czy widziałeś, żeby ktokolwiek inny wyzywał mnie, czy dzigita (Anię nieraz tak XD) na serwerze albo, żebym to ja wyzywała kogoś sama z siebie? Od razu jak tylko Twój kolega wszedł na serwer to zaczął mnie wyzywać z dupy. Ze wszystkimi jako tako się dogaduję i dogadywałam.

Po 2, co do tego muta... Napisałam "chyba" :) 

Po 3. Co do stalkingu to nie moja sprawa co robi Niyako XD Nie jestem nią, nie wiem co robi, wtf? XD 

Po 4. Co do Twojej dziewczyny. Nie możesz wiedzieć, czy pisałam "XD" do niej. A może śmiałam się sama z siebie co zrobiłam, bo było wiele takich sytuacji, które śmieszyły mnie samą. To, że napiszę "XD" na chacie, nie znaczy, że jest to od razu do Ciebie, do niej czy do kogoś z Was. Nie jesteście pępkami świata, były tam też inne osoby :)

Pokaż mi proszę moment, w którym się z niej naśmiewałam. To, że napisałam, że "jest pewnie na ct"? Nie osądzaj mnie za kogoś innego proszę.

Po 5. Szkoda, że te upominanie "D" nic nie zadziałało, co było widać ostatnio. 

I ostatnie, po 6. Na początku było super, naprawdę żadnego złego słowa bym na Ciebie nie powiedziała. Dopóki Twoje ziomki nie zaczęli obrażać mnie od dziwek i szmat :) Nie wiem, co robiłeś na dc, czy zwracałeś im uwagę, czy nie. Możliwe... Ale na serwerze mimo tego dalej była nieprzyjemna atmosfera.

Jedyne za co mogę przeprosić to za te "prawie za każdym razem, kiedy wejdę na serwer i Wy na nim jesteście", tyle.

Tyle ode mnie w odpowiedzi. 

~"Helga", która choruje od 7 roku życia i schudła 25kg, tylko dlatego, żeby ludzie mogli ją dalej wyzywać od grubych świń.  :pepe_heart: Kocham mocno.

Otyłość to nie choroba helgo

Nie napisałam, że otyłość to choroba ;) 

U mnie "otyłość" to jeden z wielu skutków choroby. 

Pozdrawiam.

Ale dodatkowy chromosom w Twoim przypadku to już znak, żeby się leczyć.

• Administrator
Zrobił się niepotrzebny spam, temat zamykam do czasu wypowiedzi kogoś z wyższej administracji + opiekuna.
  • Lubię 3

• Właściciel
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Podzielmy te skargę na 2 etapy; 

1 - demko z 14.05.2023

2 - demko z 07.05.2023

Skarga jak i demka przeanalizowane razem z opiekunem serwera @"Cr3st"#18 

Demko z 14.05 jest totalnie nieprzyjemne do oglądania i czytania czatu, bo została stworzona atmosfera (nie w tak dużym stopniu) jak w demku z 07.05. Ciągłe jechanie po Caroline, że gra z AWP, że pewnie CT, przy czym drugie strony (piszące, że ciągle CT/AWP plays) idą w te same miejsca rampa peak na flashu albo peak z pałacu na smoke+flash i no hipokryzja z całym szacunkiem, tym bardziej, że niektórzy z Was zagrali po 16 rund z AWP, gdzie Caroline 27. Podjazdy na czacie o "pewnie ct" "znowu z awp" i liczne "XD" po zabiciu Caroline. Potem zmiana połówek, pistoletówka i autobalans przenosi Caroline do CT, gdzie ta przestaje grać CT (pod ticket) i chodzi raz okno, raz b, potem short - zabija was z shorta, na b i dalej jest płacz. No ciężko nie spotkać jej na mapie, to nie Fortnite, że mapa jest dłuższa niż szersza. Potem pojawiają się obelgi do Caroline cyt. "Sajgan "kur#a jeba#a głupia pier#olona sz#ata" -> o Caroline" i ten Pan otrzymuje gag na czat na 24 godziny w nagrodę. Potem wchodzi xyie, Sajgon drze się, xyie upomina. A dalszą część pominę, bo to Wy sprowokowaliście reakcję xyie wobec klamry/dzigita i potem nie pozostawaliście sobie dłużni z tekstami do siebie. Nie będę tu drążyć komu bardziej należy się kara, tylko dlatego, że po 24 byliście na serwerze głównie Wy i 3 postronne osoby w tym Sajgon, więc w sumie 2

Gdzieś po połowie mapy Dzigit opuścił serwer, nie był na ukrytym slocie, więc jego udział jest połowiczny, ale mimo wszystko nie powinien brać udziału, jako admin w takiej akcji. Caroline Wam odpowiedziała na zaczepki i szczerze podziwiam cierpliwość, bo zrobiła to w 30 rundzie, pod koniec mapy i za tu szacunek.

Podsumowując pierwsze demo: Sajgon gag na czat na 24h, Klamra/Xyie/Dzigit słownie mogę jedynie upomnieć, bo jesteście w tej sytuacji wszyscy siebie warci. Zachowanie jak w podstawówce.

Demko z 07.05 - no tu jest zgoła inaczej, bo dzieje się od początku i trwa tak sobie 14 rund. I tu bez rozdrabniania się na razie w pisanie:

• 3 runda - D, liczne obrazy
  • 4 runda - niyako prowokacje "baby się hehe wyzywa" | Niyako dziwne dźwięki do mikrofonu (bekanie?)
  • 5 runda - D dalej dumnie kontynuuje swoje wulgarne wywody, nie chcę ich nawet cytować
  • 5 runda nadal - Niayko - komentuje normalnie kosę gracza D, D odpowiada "ktoś cię pytał o zdanie" przez 10 sekund, potem wulgarna wymiana zdań z Niayko => obraza rodziców
  • 6 runda dalsze kontynuowanie kłótni przez Niayko, D leci z dziwnymi tekstami i "kto pytał" btw. trochę trend tego tekstu już minął
  • 7 runda, xyie i klamra cisza, brak rozmów miedzy sobą, będąc w tym samym teamie (TT) (byli całe 7 rund ze sobą, brak rozmów)
  • 9 runda: D - lodziara na pierwszym miejscu (o niyako) są w tym samym teamie (CT) "lodziara na CT" => D, obraza kolejna + teksty "lodziara crashed" "lodziara smashed"
  • 10 runda: D - "lodziara crashed" | klamry odpowiedź "Śmieć xD" | Niyako - "ale czy ktos cie pytal o zdanie?" | D - "zaraz tez bedziesz crashed szmato" | Klamra - "ch#j ci do dupy serio" - no sytuacja odwrócona przez Niyako o tę z 9 rundy, odgrywka, zbędna docinka Klamry, bo to jest tylko na Twoją niekorzyść w tej skardze
  • D - "Klamra dzi#ko sz#ato" na czacie | - bartekpl dołącza do gry 
  • 11 runda: Niyako - "halo admin?już nie placzesz?kinda wierd" D - "rob mi l#da dzi#ko" | Klamra - "podać ci kaszkę?" => no i to jest hipokryzja, bo dopiero wszedł bartek, xyie nie słyszał Waszych wymian zdań po CT, widział niektóre teksty, a na "Klamra dzi#ko sz#ato" na czacie zareagował bartek, fakt wcześniej brak reakcji xyie na inne oblegi na czacie, ale trzeba też zauważyć, że nie było zgłoszeń na u@/!report
  • D - "ciagniesz jak cyganka na drodze..." | Klamra - "o co ty sie spinasz w ogole? XD" | D - "rób loda lodziaro" "lodziara smashed" - no i kolejne zbędne docinki, zamiast zbierać materiał na skargę, to leci dalsze prowo
  • potem bartek dalej upominał a potem wszyscy się rozeszli

Teraz trochę o tym co w skardze się działo:

"Po 3. Co do stalkingu to nie moja sprawa co robi Niyako XD Nie jestem nią, nie wiem co robi, wtf? XD"  - tak czy siak to dało początek tej sytuacji, przynajmniej tak uważamy razem z @"Cr3st"#18 bo całe demka i sytuację analizowaliśmy razem.

"Po 4. Co do Twojej dziewczyny. Nie możesz wiedzieć, czy pisałam "XD" do niej. A może śmiałam się sama z siebie co zrobiłam, bo było wiele takich sytuacji, które śmieszyły mnie samą. To, że napiszę "XD" na chacie, nie znaczy, że jest to od razu do Ciebie, do niej czy do kogoś z Was. Nie jesteście pępkami świata, były tam też inne osoby :)" - no niestety, o tym rozmawialiśmy wczoraj i o tekstu "Śmieć" i w demku z 14.05 ta sytuacja znów ma miejsce (w demku 07.05 też to się pojawia), więc do kogo to było kierowane jest oczywiste.

"Pokaż mi proszę moment, w którym się z niej naśmiewałam. To, że napisałam, że "jest pewnie na ct"? Nie osądzaj mnie za kogoś innego proszę." - robiliście to nonstop z Dzigitem, a kiedy jedno pisało to drugie przyklaskiwało, często już od początku rundy "pewnie na ct XD" - i to spoko, każdy tak robi, jak jedna osoba nonstop stackuje tą samą pozycję, ale do licha... nie przez całą mapę.

"Po 5. Szkoda, że te upominanie "D" nic nie zadziałało, co było widać ostatnio." - prawda.

Skarga jest słuszna pod względem gracza "D" i tu na jego konto ląduje silent na 7 dni, nie chcę słyszeć nawet gadki o skróceniu, bo rozważaliśmy dłuższą karę.

Klamra no niestety, skoro mamy być sprawiedliwi to swój udział też w tym miałaś, tu ląduje gag na czat na 24 godziny.

Niyako no razem z "D" głównie wymienialiście się zdaniami i obelgami, zarówno na czacie głosowym i na czacie ogólnym. Do tego nadużywanie mikrofonu, wjazd na rodziców (a za to ostatnie jest gwarantowana przerwa od mikro/czatu na 1 dzień) stąd tu decyzja - silent na 2 dni.

Xyie - brak reakcji na zachowanie gracza "D" - ostrzeżenie do tabeli administracji za niereagowanie na syf na czacie i za ciche przyzwolenie na taką sytuację.

Dzigit - ostrzeżenie słowne za udział w tworzeniu kłótni i tworzeniu syfu na serwerze, następna sytuacja skończy się ostrzeżeniem jak u xyie.

Szczerze to podziwiam Was, bo wpłynęło kilka skarg na Niyako o "fjut fjut fjut" "uwu" i inne teksty, których cytować nie trzeba, zrozumiałbym bardziej dojazd jej osoby niźli Klamry tak nawiasem mówiąc, bo ta druga i nie tak często się odzywa i jak już to miała problem wyłącznie względem Caroline, czego nie rozumiem, bo nie wiem czemu komuś zabraniać grać z AWP, tym bardziej, że jest z niej dobra. Chyba serwer nie polega na tym, że narzucamy kto z jakiej broni ma grać, prawda? Jest zakaz broni psujących grę jak Scar itd. ale to logiczne, AWP przy tym to jest kropla w morzu. Kolejna kwestia, której nie rozumiem to dojazd kogoś za wygląd, płeć, rasę czy cokolwiek innego... to jest społecznościówka, mi jak ktoś nie pasował, to sobie w tabeli go wyciszałem i miałem spokój, a tutaj jest lincz na kogoś, bo jest jakiś. To już jest pastwienie się i dalsze tego typu teksty będą nagradzane albo mutem albo gagem i zaczynać będziemy skalę od 1 dnia i taka instrukcja zostanie przekazana dalej adminom. Na serwerze ma panować porządek i jako taka kultura, nikt nikomu nie zabrania rzucenia "kur#a" po przegranym clutchu, czy w luźnej gadce o dupie marynie. Ktoś Ci nie pasuje => mutuj w tabeli, udawaj, że nie widzisz, a nie tworzycie syf na cały serwer.

Tak samo prowokowanie kłótni, każda osoba wspomniana w tej skardze, gdyby raz nie otworzyła swojej buzi, to każda sytuacja po kolei nie miałaby miejsca. Czasami milczenie jest złotem, naprawdę.

Moja prośba do wszystkich jest taka, abyście się ogarnęli i zaczęli dobrze bawić na serwerze, a nie żeby Waszym celem był dojazd Caroline, Klamry, czy Niyako. Skargi nie można rozpatrzyć jako słuszną lub nie, tu wszędzie są winni, nawet autorka skargi, stąd decyzja została opisana, uargumentowana przez nas a temat zostaje zamknięty i mam nadzieję, że więcej w takich okolicznościach się nie spotkamy.

• Lubię 11
OCCL22p.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności | Regulamin forum NGNW.pl