Skocz do zawartości
wspolpraca

Współpracujmy - to takie proste!

Jeśli terroryści i antyterroryści potrafią się dogadać, to my również możemy! Jesteśmy otwarci na wszelkie formy współpracy i chętnie podejmiemy rozmowy.

Zagłosuj na nasze serwery

Jedno kliknięcie dla każdego serwera, a jak wpsiera jego rozwój. Zagłosuj na nasze serwery, odpowiedz w temacie i zgarnij reputację w ramach wdzięczności za pomoc!

Ustaw skiny na serwerach CS2

Ustaw skiny i kosy na serwerach

Już nic prostszego, jak przejście na skiny.ngnw.pl dzieli Cię od ustawienia ulubionych skinów na naszych serwerach CS2!

Zdobądź skiny od partnera NGNW.pl

Zdobywaj punkty i wymieniaj je na skiny z bestway.gg

Zarejestruj się z kodem "NGNW", zdobywaj punkty za aktywność i wymieniaj je na graffiti, naklejki lub skiny w Counter-Strike 2!

Dołącz do grupy Steam

Dołącz do naszej grupy Steam i zyskuj na tym! Będąc na grupie zyskujesz: więcej kredytów podczas gry na serwerach oraz jesteś na bieżące ze wszystkimi wydarzeniami na sieci!

Odwiedź naszego Facebooka

NGNW.pl działa również na Facebooku! Publikujemy tam treści, co najmniej raz w tygodniu i pojawiają się tam kody doładowujące konta w sklepiku, warto być na bieżąco!

Zakup VIP lub kredytów

Kupno usług na ulubionym serwerze to nie tylko korzyści w grze dla gracza, ale także wsparcie serwera i jego rozwoju. Wesprzyj serwer kupując VIP a przedłużąjąc go otrzymasz 10% rabat.

Podanie - Simon Riley

Simon Riley

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

1.Imię: Oliwier

2.Wiek: 16 

3. Link do Steam: https://steamcommunity.com/profiles/76561198972876716/

4.Link do GT: https://www.gametracker.com/player/Simon%20Riley/51.68.135.106:27015/

5.Wybrany serwer: OM#1 - ngnw.pl/topic/45-status-rekrutacji/

6. Doświadczenie: Jeszcze nigdy nie pełniłem roli opiekuna, jednakże szybko się uczę co pokazałem pełniąc rolę UBT.

7.Ile czasu spędziłeś na serwerze? 

Od czerwca przegrałem na serwerze ponad 200 godzin

8.Ile czasu poświęcisz serwerowi będąc Opiekunem? 

Ciężko określic ile, ale będę starał się poświęcić jak najwięcej czasu, teraz też wiadomo jest szkoła, ale mimo to będę bardzo aktywny

9. Dlaczego mamy wybrać akurat Ciebie? Ze względu na potężny staż serwerowy, wykręciłem ponad 200h i gram już tutaj od początku czerwca czego skutkiem jest to ze mało kto zna ten serwer tak dobrze jak ja. Nigdy nie było ze mną problemów (No może raz, ale to dawno i nie prawda) i wszystkie zadania które mi powierzono wykonuje na najwyższym poziomie, każdy mój ban był słuszny a wystawiłem ich ponad 200. Potrafię się dogadać z każdym, dla mnie nie ma równych i równiejszych, a nawet jeśli kogoś nie darze sympatią to staram się być jak najbardziej obiektywny w stosunku do tej osoby. Jestem otwarty na wszelkie pytania, prośby, gdy trzeba to zawsze komuś pomogę. Mimo ze na Mirku jestem tylko administratorem, to traktuje je trochę jak swoje dziecko, spędziłem z tym serwerem cale swoje wakacje, i chciałbym żeby nasz kochany Mirek wyglądał jak najlepiej się da. Jestem bardzo zaangażowany w rozwój sieci, o czym bardzo dobrze wie Mateusz, z którym staram się rozbujać OM#2, oraz w przeszłości dawałem propozycje co do #1. Teraz może opowiem trochę o sobie bo nigdzie jakoś specjalnie o sobie nie mówiłem, mam na imię Oliwier, mieszkam w Gdańsku już od ponad 13 lat jednakże urodziłem się we Włocławku (tak tym od ketchupu) chodzę do technikum logistycznego,  rozszerzam matematykę, geografie i nogi kolezanek:kekw2: mimo pozorów jestem dość spokojny I TO WCALE NIE PRAWDA ZE SZYBKO SIE DENERWUJE. W wolnym czasie lubię grać w grę (tomb rajder) chodzić na siłownie, słuchać muzyki, spotykać się ze znajomymi i takie tam.  Na tym chyba skończę i mam nadzieje ze moje podanie zostanie rozpatrzone pozytywnie:amen:. Pozdrawiam z rodzinką 

10. Czy akceptujesz i zobowiązujesz się przestrzegać regulaminu forum, serwera i taryfikatora banów? TAK

11.Kontakt: Discord oraz steam

@ Drosz

Odpowiem na Twoja opinie bo uważam że narracja która budujesz jest mocno kłamliwa I pokazuje tylko jaki to ja jestem najgorszy. 

Odniosę się do mojej NAGLEJ zmiany i wyciągania brudów na ogólnym. Zmiana nie była nagła bo pisalem to 10 lipca, więc no chyba jednak nie było to takie nagle, a wyciąganie brudów było błędem do ktorego otwarcie się przyznaje, człowiek uczy się na błędach i juz nigdy się to nie powtórzyło. 

Mówisz o rozmowie prywatnej w której tez sie nie popisałeś, I pokazales jaki na prawdę jestes, a po 2 dosłownie 5 minut po wysłaniu moich wiadomości je usunalem bo przemyślałem to i uznałem że nie ma sensu się kłócić i mnie trochę ponioslo, I to ze wtedy napisalem to też byl błąd. A po 3 wyciąganie prywaty na forum tez nie jest w porządku, tymbardziej że ludzie nie widzieli naszej konwersacji i nie wiedzą o co dokładnie chodzi.

Co do wywyższania się ranga to może jakieś dowody? I czemu nie widzę żadnego postu w moja stronę w dziale skargi? hmmm czyzby kolejna zakłamana narracja?

Który ban był niesłuszny? byla jedna akcja ze pominąłem taryfikator ale ban sam w sobie był słuszny.

Narzuciłes narracje że nigdy się nie dogadowalismy, ale jak byla jakas sprawa związana z forum to normalnie się dogadywaliśmy więc nie mow że to co napisałem jest "Ch*ja prawda" a co do stricte tamtej konwersji odniosłem się wyżej 

Dalej nie podałeś żadnych przykładów mojego braku kultury, spinania się i wywyższania się nad innymi, dajesz takie zarzuty a dalej zero dowodów, I no jedyny moment gdy mi odjebalo to jak napisałem do ciebie na pv co jak już mówiłem było błędem i zrozumiałem że to błąd jeszxze przed twoja odpowiedzia.

Edytowane przez Simon Riley
  • Lubię 2
  • Haha 1
  • Uwielbiam 6

+ Kultura top
+ Łatwy kontakt 
+ Aktywność
+ Prawdziwy fast learner
+ Zna forum jak własną kieszeń

Osobiście jestem na TAK

• Lubię 2
  • Uwielbiam 1

sygnatura mniejsza.png

+Kultura
 zaangażowanie
+ Aktywność na forum i na serwerze
+Szybko sie uczy pokazał to na UBT
Jestem na TAK

Edytowane przez PalmaSuczko
  • Lubię 2
  • Haha 1
  • Uwielbiam 1

Po przeczytaniu tego co napisał @ Drosz i @ IdoB zmieniła mi się perspektywa widzeniu całego podania, może podjąłem zbyt pochopną decyzję że dałem na tak, lecz po większym zastanowieniu się wolę pozostać jako osoba neutralna i nie dać ani tak ani nie.

pozdrawiam

Edytowane przez Space
damie,

Nie ma neutralności - jesteś za lub przeciw jak napisano w regulaminie, zaktualizuj swoja wypowiedz prosze

• Lubię 3
  • Uwielbiam 2

• Moderator

Cóż... ja jestem na NIE

Zaczynając od początku.. nie wyobrażam sobie Ciebie jako opiekuna na serwerze ONLY MIRAGE#1. Tam jest potrzebna osoba elokwentna, kulturalna, godna zaufania i taka która umie zapanować nad adminami. Ja osobiście nie widzę w Tobie osoby której można zaufać, np. po tym co wylewałeś brudy na DC na OGÓLNYM co powinno zostać tylko i wyłącznie w strefie administratorskiej. Wcześniej narzekałeś na ten serwer a teraz nagle Ci się odmieniło i jesteś przykładnym graczem który chce zostać opiekunem? No halo! ale coś tu nie gra. Odkąd zostałeś UBT odnoszę wrażenie iż "od*ebało" Ci od funkcji... jak to się mówi... "wyżej srasz jak dupe masz", co udowodniłeś i utwierdziłeś mnie w moich przekonaniach gdy wylewałeś swoje poty podczas naszej rozmowy prywatnej której nie będę tu wstawiał z prostego powodu, gdyż są to wiadomości prywatne jak wspomniałem wcześniej. Będąc kilka razy na serwerze kiedy miałem zaszczyt i Ciebie tam spotkać.. Ty możesz sobie przeklinać lub tam kogoś obrazić, ale gdy już inny gracz... nazwijmy go zwykły bezfunkcyjny gracz... przeklnie albo kogoś obrazi to Simonek już od razu reaguje... więc coś tu chyba nie ten teges. Kolejna sprawa:

W dniu 4.09.2024 o 20:28, Simon Riley napisał(a):

każdy mój ban był słuszny a wystawiłem ich ponad 200

Nie każdy był słuszny przypomnij sobie.. proszę nie kłamać w podaniu... kolejna rzecz która udowadnia iż nie można Ci ufać...kłamstwo ma KOLESZKO krótkie nogi.

Potrafię się dogadać z każdym, dla mnie nie ma równych i równiejszych, a nawet jeśli kogoś nie darze sympatią to staram się być jak najbardziej obiektywny w stosunku do tej osoby.

CH*JA PRAWDA... tu przychodzą mi do głowy od razu nasze prywatne wiadomości, ale tak jak pisałem wyżej, nie będę ich upubliczniał. 

Podsumowując:

Według mojej opinii, jesteś osobą niegodną tej funkcji, na której nie można polegać ani również zaufać. Kto wie co się wydarzy tym razem? Na DC pokazałeś co potrafisz i że wynosisz brudy administracyjne na czat ogólny zamiast pozostawić je tam gdzie ich miejsce. Do kulturalnych też nie należysz. Spinasz się jak plandeka na żuku gdy coś jest nie po twojej myśli. Odkąd posiadasz rangę funkcyjną jaką jest UBT, dosłownie Ci od*jebało patrząc na to jaki byłeś wcześniej a jaki jesteś teraz.

KATEGORYCZNE NIE

@ Simon Riley  Ja nie rozumiem. Wyraziłem swoją opinię na ten temat. Brudów nie wyciągam, gdyż napisałem wyżej że nie będę wstawiał tu prywatnych wiadomości. Czytanie ze zrozumieniem się kłania co też poruszaliśmy na priv. Jest to kolejna rzecz która jest przeciwko temu aby być na NIE 

Teraz nagle sam się przyznajesz że jednak były bany niesłuszne, a wcześniej pisałeś że każdy Twój ban był słuszny... HALO coś tu się nie zgadza.

Co do prywatnych wiadomości.. oczywiście że Cię tam pocisnąłem bo wyjechałeś do mnie ot tak z dupy z gębą za... uwaga notatkę na forum xDD a ja nie pozwolę sobie aby mi tu jakiś dzieciak pluł jadem.

Co do kultury... poświęcę swój cenny czas... pobiorę X demek i będę skrupulatnie przeglądał momenty z twoją grą i zbiorę dowody na Twoje kłamstwa.  

Co do brudów na DC.. to fakt było błędem ale się stało. Nie cofniesz tego. Chcesz być opiekunem? To ja patrzę ze swojej strony jak to wszystko wygląda,  bo ja tu byłem jeszcze przed Tobą i tymi innymi adminami co dają na tak i wiem co robiłeś. Więc podsumowuję całokształt. W UBT nie masz bezpośredniej władzy nad ludźmi więc to co innego. Ale jeżeli chcesz pełnić rolę opiekuna OM#1 więc trzeba przejrzeć całą twoją "kartotekę" i wyciągnąć wnioski. 

Co do skargi itp.. kolejny raz czytaj ze zrozumieniem... pisałem Ci, że jako UBT robisz dobrą robotę i tu nie ma na co narzekać ale jako człowiek jesteś po prostu spie*dolony psychicznie. Dowody? Masz na priv na DC przeczytaj sobie jeszcze raz jak się odzywasz. Pokaż to innym jeżeli chcesz i niech Oni stwierdzą... dlaczego usunąłeś swoje pierwsze wiadomości? Co w nich pisałeś? Mimo to że usunąłeś ja dalej byłem w stanie je odczytać i dlatego Ci odpisałem. 

Nie umiesz się pogodzić z krytyką na swój temat... jeżeli jest wszystko cacy to jest cacy.. a jak ktoś powie o Tobie coś źle to problem. 

Ja wyraziłem swoją opinię i tego nie zmienię, a jeżeli tak bardzo chcesz, to poproszę kogoś kto ma dostęp o wyciągniecie logów z czatu admina, czatu z danej strony (CT i TT) poświęcę nockę i przejżę demka aby Ci pokazać te dowody. Chcesz tego?  

Teraz nagle wszystko rozumiesz i się do wszystkiego przyznajesz bo podanko na opiekuna złożyłeś. Zabawne  

EDIT:  

My bad, jednak na twoją korzyść demka nie mają głosu... co nie zmienia faktu, że mógłbyś się przyznać a nie idziesz dalej w zaparte. Miej chociaż trochę odwagi chłopaku.

• Lubię 3
  • Haha 1
  • Wow 1

Projekt bez nazwy.gif

Prawdę mówiąc to mi ręce opadły, co najmniej 2 osoby, z tych które dały na tak w prywatnych rozmowach ze mną Simona wyzywały. Nie będę przytaczać nick'ów, ale jesteście obrzydliwi i dwulicowi, osobiście od was odbijam. 

Co do podania, to jestem na NIE. 

Nie potrafi panować nad emocjami, zero kultury osobistej. Niejednokrotnie cisnął się z ludźmi na serwerze, chyba jako adminowi nie przystoi, co dopiero opiekunowi. Nawet jak w żartach, to średni przykład dla graczy. Takich sytuacji było mnóstwo.

Jest zakłamany - samo to jakie kłamstwa nabazgrał w moim podaniu na admina i prosił kolegę, aby również dał mi na nie..  Od innych osób też słyszałem wiele historii, które działy sie jeszcze przed moją "kadencją" i które utwierdziły mnie w tym, że to śliski typ.

Prowokacje i wywyższanie - zanim złożyłem podanie na admina - simon'owi nie było ze mną po drodze i dawał temu upust, prowokowanie głupimi tekstami, a na moje odpowiedzi typu "świetna wizytówka serwera" itd. odpowiadał "leć skargę na forum złożyć, no leć społeczniaku". Oczywiście miał swoją armię lizodupów, która się śmiała i przytakiwała, że "dobrze ze mną pojechał" . Z tydzień temu jakiś gracz napisał do mnie "idob" odpisałem co tam, po czym pada odpowiedź "pie*dol sie" , totalnie bez kontekstu. Chłop dostał gaga ode mnie, a Simon od razu "halo, a jakies ostrzeżenie?" gdzie sam się do tego wielokrotnie nie stosował i jak ktoś się wyzywał, to leciał od razu mute. Na następny dzień patrzę na discorda serwerowego i przypadkowo na kanale głosowym jest owy gracz i Simon, ciekawe czy to przypadek czy może jednak Simon poprosił kolegę, żeby mnie prowokował, coś tu śmierdzi ;)

Ostatnio też była dziwna sytuacja odnośnie wywyższania, to niejednokrotnie była sytuacja, że chłopy sobie cisnęli i Simon wiadomo - wyluzowany ziomek bez reakcji, ale jak temat jego dotknął, nawet w żartach to padał tekst "pewny jesteś?" "a tobie sie coś nie pomyliło?". Faktycznie z innymi można jechać, ale z simon'a się śmiać nie wolno. Sytuacja pokazująca kija w tyłku była dosłownie 3-4 dni temu. Simon wszedł na chwilę na serwer, chłopy sobie coś tam żartowali, padł tekst w stronę simon'a, simon jak zawsze "czy gościu pewny jest" , ale chłopak obrócił to w żart tekstem że Simon chyba nosi slipki i mu się w tyłek werżnęły - wszyscy sie śmiali z simona, przerosło go to i uciekł z serwera - zachowanie lidera..

Mieć takiego zawistnego, zakłamanego i dziecinnego człowieka jako opiekuna, to zła wizytówka sieci. Patrząc na to ile osób nagle simona polubiło i dali mu na tak, to jestem przekonany, że opiekuna dostanie, a mi sie nie chce bawić w jakieś podchody i zastanawiać się kiedy "coś na mnie znajdzie" więc prawdopodobnie zrezygnuje z admina w momencie przyjęcia go na to stanowisko. Co do osób które dały na tak, a wcześniej prywatnie do mnie wyzywały simon'a - zastanówcie sie nad sobą, nie lubicie chłopa ale ze strachu przed konfrontacją publicznie go klepiecie po plecach, by potem go obgadywać. Tak sie nie robi..

• Lubię 2
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Uwielbiam 2

sygnatura.png

Czytam i czytam i dochodzę do wniosku, że się nie nadajesz, kiedy jeszcze ja byłem w administracji wytknołeś mi, że jestem dzieckiem tiktoka xD bo pisałem, różne dziwne rzeczy wtedy, ale każdy kto mnie choć troszkę bardziej poznał na forum wie, że to dla żartów. Przypomnę, że jesteś rok starszy ode mnie a odnosiłeś się do mnie jakbyś miał 2x tyle wiosen za sobą co ja także xkur*aD. Mimo że adminem nie jestem już od 2 miesięcy to przeszkadzało by mi to, że jakiś zakompleksiony 16-latek jest na takim stanowisku szczególnie, jeśli to co chłopaki wyżej napisali jest prawdą to tak średnio to wygląda:KEKW:

rozszerzam matematykę, geografie i nogi kolezanek

chyba kolegom 

Edytowane przez NiGeeeL
  • Lubię 2
  • Haha 2
  • Uwielbiam 1

image.png?ex=66c76fed&is=66c61e6d&hm=962

roses moment

Jestem jak najbardziej na tak.

+ Zaangażowanie i doświadczenie

+ Umiejętność szybkiego uczenia się

+ Obiektywność i umiejętność współpracy

• Uwielbiam 1

Na nie powodów dość dużo  ale wymienie kilka:

-konflikty z graczami adminami

-nie umiejętność rozpisywania demek

- nie umiejętności pracy w zespole ( po zachowaniu i odpowiedziach na opinie innych mozna stwierdzic)

- wątpię ze umiesz cos robić przy serwerze typu (edycja pluginów, edycja piosenek i różnych innych itp ) 

Do kosza z tym podaniem. 

Jak juz szukać osoby na opiekuna to z umiejętnościami który obciąży @  EXTREMAAAAA  od technicznej strony jak i zarządzaniu. 

Edytowane przez Tosia
  • Haha 5

• Właściciel

W rozstrzygnieciu podania bralismy pod uwage kilka aspektow:

- kultura i zachowanie na forum, logi z discorda 

- opinia graczy na temat kandydata

- jak obecne rangi wplyna na dodatkowe obowiazki

1. Kultura

Widze chec pomocy graczom, podpowiadasz komende, jak cos ustawic - to jest super. Jednak widze w kulturze najwieksze zastrzezenia - wedlug mnie nie zawsze podchodzisz z szacunkiem do graczy na serwerze ale i tych na forum.  Impulsywnosc jest u ciebie bardzo wysoka, czytajac logi naszla mnie taka luzna mysl: kiedy zdążyłeś się wkur#ić, uspokoic i potem znow wybuchnac na text chacie, jak krotko potrzebowales na to czasu, zeby od normalnej odpowiedzi przejsc do dwuznacznych tekstow wobec gracza ktorego logi nie budza zastrzezen - nie wiem czym sobie zasluzyl ten, czy inni - nie mamy voice chat zapisu i tego nie ocenimy.

2. Opinia graczy

Mieszana - wiadomo ze podczas podan zbiera sie kolegow, zeby dali "na tak" i to nic zlego i najzwyczajniej normalne po to sie ich ma, jednak znaczna czesc graczy nie korzysta z forum, nie wie ze nastapial zmiana na stanowisku opiekuna i sie nie wypowie, ale niektorzy jednak sledza forum, czesto nie majac konta i pisza swoje przemyslenia do nas na pw  na steam czy dc - tak o ile opinia jako o adminie nie jest najgorsza tak pojawily sie glosy, ze sa obawy co do twojego zachowania jako opiekun - co w zasadzie podzielam, ale o tym na koncu.

3. Jak obecne rangi wplyna na dodatkowe obowiazki

Z tego co wiem zdecydowales sie wspoltworzyc mirage #2 i wiem ze od dluzszego czasu naciskales na jakis wspolny ruch z tej strony dlatego troche niezrozumialym jest dla mnie jak mozna poswiecic czas na dwa serwery, gdzie ten drugi wymaga ogromnego wkladu czasu, zeby utrzymac graczy i zeby nie wyszli oni po tym, jak jakis cziter zepsuje rozgrywke - jednym slowem my na poczatku #1 siedzielismy prawie nonstop zeby banowac cziterow, a i tak zaczelismy z jakas ekipy znajomych Mateusza typu Crest, Adrahil, Iro i inni, a i tak bylo bardzo trudno momentami. 
Masz tez na swoich barkach UBT i obecnie jestes jego jedynym czlonkiem, odwolania sa jakos okresowo - wiecej/mniej, jednak potrzeba tych 30-40 minut na obejrzenie demka i podjecie dobrej decyzji, aby nie odrzucic odwolania gracza, ktory gra czysto a admin sie pomylil - dwa w hierarchii odwolan znajduje sie tez opiekun, a wiec utrudniloby to proces odwolania, bo przy drugim odwolaniu musialby sie nim zajac ktos z "czerwonych" - co nie zawsze jest mozliwe a dwa ustawienie nas na koncu tego lancucha ma tylko na celu wyeliminowanie potencjalnego bledu czlonka UBT/opiekuna, jesli wczesniej UBT i opiekun/wlasciciel serwera by sie rowniez pomylil. W tym przypadku z odwolan z #2 odpada opiekun/wlasciciel, bo jestes jednym z nich i tak samo z #1 bo bylbys opiekunem, co mocno utrudnia logistyczne ogarniecie tego przy ograniczeniu angazowania w to Mateusza, bo ja niestety nie jestem w stanie jeszcze nad tym pracowac i pomoc, ale w IV kwartale juz bede dostepny lokalnie, wiekszy okres czasu.

4. Rozwiniecie mysli z pkt. 2:

Nie wnikam na ile sa prawdziwe screeny, ktore zostaly do nas podeslane przez dwie osoby, ale ewidentnie jest to jakis wasz serwer i mowiac "wasz"mam na mysli Simona, Shinigami'ego i innych, co tam sie wypowiadali jakze ochoczo o tym, zeby zrobic administracje pod siebie "ze jak kogos wyje*ia to wszyscy odchodzą i elo" i ze "mozna byloby odpie*alac gowno na serwerze, tyrac ludzi etc" - jesli ja widze takie cos i twoje logi, to jestem sklonny uwierzyc w taki "sprytny plan" i wowczas "jakby mnie przyjeli to by było takie kongo" - no i nie wyszlo, rozwialo to wszelkie watpliwosci co do dania szansy na tak duzym serwerze, jak jest #1 i przepraszam ja tu nie uwierze w zarty, to nie przedszkole naprawde.

Nie mozna tez ocenic jednoznacznie, czy te screeny sa prawdziwe czy nie, ale czytajac administracyjny, logi jestem w to naprawde sklonny uwierzyc, troche strzal w stope, bo nawet jakims osobom z waszego serwerka/ekipy to przeszkadzalo, co powinno w was wzbudzic nieco niesmak xd

Sugerowalbym zmiane myslenia i podejscia, bo kazdy odj*ebal cos glupiego w swojej internetowej drodze i zawsze mozna odkupic winy i sprobowac przy nastepnej okazji.

Nie sugeruje ze mam zastrzezenia do pracy jako admin, ubt bo wiem ze i Mateusz, Drosz zwracali ci uwage na kulture/podejscie do graczy w odwolaniach, wierze ze po prostu mozna nad tym popracowac i w przyszlosci moze wyjsc z tego cos fajnego.

Chyba w miare dobrze wyjasnilem powody dla ktorych zostala podjeta taka a nie inna decyzja, wierze ze zostanie przyjeta na klate, jak na faceta przystalo.

• Lubię 1
  • Uwielbiam 5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności | Regulamin forum NGNW.pl