Skocz do zawartości
wspolpraca

Współpracujmy - to takie proste!

Jeśli terroryści i antyterroryści potrafią się dogadać, to my również możemy! Jesteśmy otwarci na wszelkie formy współpracy i chętnie podejmiemy rozmowy.

Zagłosuj na nasze serwery

Jedno kliknięcie dla każdego serwera, a jak wspiera jego rozwój. Zagłosuj na nasze serwery, odpowiedz w temacie i zgarnij reputację w ramach wdzięczności za pomoc!

Ustaw skiny na serwerach CS2

Ustaw skiny i kosy na serwerach

Już nic prostszego, jak przejście na skiny.ngnw.pl dzieli Cię od ustawienia ulubionych skinów na naszych serwerach CS2!

Zdobądź skiny od partnera NGNW.pl

Sprawdź swoje postępy w panelu rankingowym

Wejdź na stronę rankingu, wybierz serwer, wpisz swój nick i zobacz, jak sobie radzisz, sprawdzając swoje statystyki.

Dołącz do grupy Steam

Dołącz do naszej grupy Steam i zyskuj na tym! Będąc na grupie zyskujesz: więcej monet podczas gry na serwerach oraz jesteś na bieżące ze wszystkimi wydarzeniami na sieci!

Odwiedź naszego Facebooka

NGNW.pl działa również na Facebooku! Publikujemy tam treści, co najmniej raz w tygodniu i pojawiają się tam kody doładowujące konta w sklepiku, warto być na bieżąco!

Zakup VIP lub monet

Kupno usług na ulubionym serwerze to nie tylko korzyści w grze dla gracza, ale także wsparcie serwera i jego rozwoju. Wesprzyj serwer kupując VIP i ciesz się dodatkowymi benefitami.

[#25] Wywiad - Weezard

Temat zostanie automatycznie zablokowany o 22:00

Rekomendowane odpowiedzi

• Junior Admin

T2WadCm.png

Witam Was bardzo serdecznie w już 25. wywiadzie na naszym forum!
Dzisiejszym gościem jest Weezard , który jest między innymi moderatorem naszej sieci.
Zapraszamy! 

Belka z linią (1).png

U: Cześć! Cieszę się, że udało nam się znaleźć chwilę na przeprowadzenie tego wywiadu. Postaram się, aby nasza rozmowa nie była zbyt długa ani nudna, a jednocześnie, żeby czytający mogli dowiedzieć się o Tobie jak najwięcej - zarówno od strony prywatnej, jak i Twojej „internetowej postaci”. Na początek opowiedz  trochę o sobie. Kim jesteś, czym zajmujesz się na co dzień i co sprawia Ci największą radość? Jak opisałbyś siebie osobie, która pierwszy raz ma okazję Cię poznać?

W: Cześć, siema, siemanko! Bardzo się cieszę, że mogłem wziąć udział w tym wywiadzie. Zaczynając od przedstawienia się – mam na imię Piotr, a moje alter ego, chyba wielu z Was znane, to Weezard. Na co dzień zwykły student chemii, który w tym roku kończy magisterkę, a nocami (albo w wolne dni :kekw2: ) Wasz kochany moderator/admin/UBT. Największą radość sprawia mi spędzanie czasu ze znajomymi i rodziną.  Najlepiej wtedy, kiedy można się szczerze pośmiać z głupot albo innych tego typu rzeczy. Zazwyczaj jestem zabawnym, dowcipnym typem, który lubi luźną atmosferę i żarty. Staram się żyć z każdym w zgodzie i raczej unikam niepotrzebnych konfliktów. Natomiast jeśli ktoś nadepnie mi na odcisk, to najdelikatniej mówiąc... Nie biorę jeńców :PeepoHappy:.   Niestety nie zawsze da się dogadać ze wszystkimi, czego przykładem była chociażby sytuacja rozpadu administracji na OM#1 rok temu. :pepe_cry:

U: Wspomniałeś, że studiujesz chemię i w tym roku kończysz magisterkę. Skąd wybór tego kierunku i czy planujesz dalej rozwijać się w tej dziedzinie? Masz już pomysł, czym chciałbyś zajmować się po studiach?

W: Chemią interesowałem się właściwie od dziecka. Na początku fascynowały mnie same eksperymenty, ale im dalej w las, tym bardziej zauważałem, że chemia to nie tylko kolorki, próbówki i wybuchy, ale też nowe związki, które mogą pomóc ludzkości się rozwijać. Przykładem jest to, czym zajmuję się obecnie, czyli  związki fotoprzełączalne. Mówiąc bardzo prosto: poświeci się na nie latarką, a one zmieniają swoją strukturę, kolor lub właściwości. Takie związki można w przyszłości zaimplementować chociażby w dyskach twardych komputerów, choć to jeszcze kwestia kilku dobrych lat. Jeśli chodzi o dalsze plany, bardzo chciałbym kontynuować studia w celu zdobycia doktoratu i zostać na uczelni,  żeby dalej móc prowadzić swoje eksperymenty, a przy okazji uczyć studentów (o ile dostanę takie zajęcia  :kappa2:). W najgorszym wypadku poszukam pracy w jakimś laboratorium analitycznym.

U: Życzę powodzenia ze zdobyciem doktoratu. Ja z chemią najlepszych wspomnień niestety nie mam, kilka zagrożeń. :kappa1:Jak oceniasz sposób, w jaki chemia jest obecnie nauczana w szkołach? Twoim zdaniem uczniowie mają szansę naprawdę zainteresować się chemią, czy brakuje w tym więcej praktyki i ciekawych eksperymentów? Odpowiedz oczywiście z własnego doświadczenia lub jakiś osób młodszych np. w rodzinie. 

W: Bardzo dziękuję, przechodząc do Twojego pytania o edukację, już śpieszę z odpowiedzią. O tym, jak bardzo obecnie nauczanie chemii w szkołach kuleje, można by napisać trylogię większą niż ta Tolkiena. Ogólnie rzecz ujmując, największym problemem jest obecny program nauczania. Zamiast na samym początku poznawać pierwiastki, dzieci uczą się o gęstości. To dosłownie jeden z pierwszych tematów, jaki muszą przyswoić na starcie swojej drogi z chemią. Tym bardziej bez sensu, że ten sam dział przerabiany jest już na fizyce, więc uczniowie i tak wałkują to samo zagadnienie po raz kolejny, zamiast poznawać coś nowego. Drugim problemem jest często kadra. Chemii uczą zazwyczaj nauczyciele po 2-3-letnim przeszkoleniu (mi się trafili akurat sami po chemii, ale nie każdy może mieć takie szczęście :xdx: ). Idąc dalej, czyli do liceum. Tutaj z kolei kłamstwo goni kłamstwo, bo wielu nauczycieli mówi wprost: "Gdybyśmy mieli to dokładnie wytłumaczyć, nie starczyłoby czasu, a i tak pewnie byście tego nie zrozumieli". No cóż, mi wystarczyło jakieś pół roku, żeby na studiach spokojnie zrozumieć to, czego nie ogarnąłem w liceum przez trzy lata. Więc albo jestem geniuszem (w co wątpię  :kappa1:), albo ktoś tutaj kłamie w żywe oczy.

U: Zmieńmy może temat i zostawmy już kwestie szkolne. Wspomniałeś, że w wolnych chwilach lubisz między innymi spotykać się ze znajomymi. A czy masz jakieś zajawki albo pasje, którym poświęcasz czas poza szkołą? Może uprawiasz jakiś sport albo masz jakieś hobby, którym chciałbyś się z nami podzielić?

W: Od roku zacząłem chodzić na siłownię, bo ileż można patrzeć na swoje grube cielsko, a jak wiadomo, sport to zdrowie. Poza tym przez ostatni miesiąc siedziałem nad jednym projektem, mianowicie detektorem cheatów analizującym demka z CS2. Generalnie wyłapuje oczywiste przypadki cheatowania, ale radzi sobie też z tymi trudniejszymi. Oprócz tych dwóch zajawek   siedzę też, w muzyce, głównie w rapie. Kiedyś pisałem tylko teksty do gotowych beatów, a teraz staram się robić własne. Nie jest to łatwe, zwłaszcza że wena akurat uciekła mi przez okno. Ale trzeba iść do przodu.

U: Siłownia to chyba całkiem fajna zajawka. Piszę „chyba”, bo dopiero zaczynam, ale wydaje mi się, że jakoś to będzie. Do innych tematów jeszcze wrócimy, natomiast teraz powiedz proszę - czy przez ten czas zauważyłeś już spore efekty i jesteś zadowolony z tego, co udało Ci się osiągnąć? Jakie masz cele związane z siłownią? Kiedy zaczynałeś, ktoś Ci pomagał - miałeś może trenera personalnego albo kogoś, kto Cię wprowadził, czy od początku działałeś sam?

W: Przygoda z siłownią zaczęła się od tego, że z kumplem ze studiów mówiliśmy od jakichś 2-3 lat, że przydałoby się zacząć chodzić. No i w końcu zaczęliśmy. Przez pół roku chodziliśmy we dwóch, później inny kolega ze studiów powiedział, że też chodzi do tej samej siłowni, i jakoś udawało się chodzić we trójkę. Niestety nic nie trwa wiecznie i teraz chodzę już sam. :pepe_cry: Pytałeś wcześniej o plan, na samym starcie ogarnąłem sobie jakiś sensowny plan z jednym z chatbotów AI, a jak zacząłem chodzić z moim drugim kumplem, to zacząłem stosować się do jego planu. Obecnie trenuję w układzie trzy dni w tygodniu, poniedziałek klatka, biceps, barki, środa plecy, triceps, przedramiona, sobota lub niedziela nogi, brzuch. Jeśli chodzi o cele, to są one proste, zrobić dobrą formę i ją utrzymać. Z obecnych efektów też jestem zadowolony, łapa jak u Pudziana. :kekw2:

U: Rośnij jak największy i oby bez kontuzji! :swaga:  A jakie masz zdanie na temat stosowania sterydów? Mam na myśli np. tzw. „teścia”. Myślałeś kiedyś o tym, a może sam stosujesz? Masz jakieś doświadczenia w tym temacie albo ktoś z Twojego otoczenia?

W: Sterydy to przede wszystkim drogi biznes, trzeba mieć lekarzy pod kontrolą, a same sterydy same w sobie kosztują niemało. :npc: Kiedyś śmiałem się z kolegami, że może wejdziemy na jakąś "bombę" albo coś podobnego, ale tak naprawdę to nie. Ogólnie nie jestem ani przeciwnikiem, ani sojusznikiem, jeśli chodzi o teścia. Poza tym, jakbym zaczął brać, to pożyłbym najwyżej z 60 lat. Do tego nie chcę jakoś specjalnie wchodzić w świat kulturystyki, no i oczywiście chcę mieć orzechy normalnych rozmiarów. :kekw2:

U: Jedną rzeczą jest sam koszt sterydów, a drugą i ważniejszą zdrowie, więc lepiej odpuścić. Również zajmujesz się muzyką. Robisz to wyłącznie dla siebie, czy publikujesz gdzieś swoje utwory albo same beaty? Skąd wzięła się ta zajawka? A jeśli na razie nie publikujesz swojej muzyki, to czy masz w planach podzielić się nią w przyszłości?

W:Zajawka wzięła się jakoś na początku gimnazjum, z ziomkami zaczęliśmy coś tam pisać, ale niewiele z tego powstało. Momentem, który sprawił, że to naprawdę we mnie weszło, było to, jak kolega pokazał mi Paktofonikę, ach, piękne czasy. Więcej utworów powstało już gdzieś na przełomie liceum i studiów. Obecnie nic nie publikuję, ponieważ chcę zrobić więcej, żeby mieć co publikować, i dopiero wtedy robić to regularnie, co jakiś czas. Trzeba pozbierać trochę pluginów do FL Studio, zrobić parę bitów, coś napisać i tak dalej. Oczywiście w końcu, jak się z tym wszystkim zbiorę, zacznę publikować, ale to jeszcze potrwa.

U: Czekamy na Twój pierwszy kawałek! Oprócz tworzenia muzyki na pewno też kogoś słuchasz. Jaki jest Twój ulubiony gatunek muzyczny i wykonawca? A może masz piosenkę, której możesz słuchać bez końca?

W: Nie, no, dwa kawałki mam już na YT, ale to z tak zwanych "kradzionych" bitów. :kekw2:  Szczerze mówiąc, ciężko powiedzieć, czy mam jakiś konkretny gatunek muzyczny, który zagnieździł się w moim serduszku specjalnie, ale jak miałbym wybierać, to raczej hip-hop. Jeśli chodzi o wykonawców, to jak wspominałem wcześniej, Paktofonika, uwielbiam ich kawałki, moim zdaniem są ponadczasowe. A konkretna piosenka, zabrzmię trochę narcystycznie, ale mój własny kawałek. :peepoSit: 

U: Przesłuchałem Twoje arcydzieło. :kappa2:  Ogólnie muzykiem nie jestem, ale jakby leciało w aucie, to bym nie skipnął. Sam z siebie raczej bym tego nie słuchał, bo po prostu nie mój vibe, ale to nie znaczy, że piosenka jest zła. Po prostu odbieram ją przez pryzmat własnego gustu. Chce, żeby można było poznać Cię jak najlepiej, a więc. Jak opisałbyś siebie jako osobę? Jaki jest Twój największy atut, a jaka cecha, o której raczej nie mówisz przy pierwszym spotkaniu? 

W: Dzięki za szczerość, spokojnie, rozumiem że mój styl nie każdemu musi podejść, gust to sprawa indywidualna, w ogóle się tym nie przejmuję. Ważne, że się przesłuchało do końca, a nie skipnęło, to już jakiś sukces. :kappa2: A co do samego pytania, to szczerze nigdy się nad tym jakoś specjalnie nie zastanawiałem i ciężko mi z marszu powiedzieć, co jest moim największym atutem. Ale jak już miałbym coś wybrać, to chyba to, że ludzie często do mnie przychodzą, jak trzeba coś załatwić, więc widocznie jakoś sobie z tym radzę. Promotor zresztą też mi to podkreśla, chwali moją kreatywność i to, że mocno dążę do celu, więc pewnie właśnie to najbardziej mnie wyróżnia. :peepoSit:  A jeśli chodzi o coś, czego raczej nie mówię przy pierwszym poznaniu, to pewnie to, że rzadko wymieniam swoje plusy, szybciej wychodzą mi te minusy. Nie jestem typem, co się będzie chwalił na starcie, więc trzeba mnie trochę lepiej poznać, żeby zobaczyć więcej. A jak już miałbym coś konkretnego wskazać, to chyba dystans do siebie, ale w umiarkowanej dawce.

U: Nie no, Piotrze nawet nie miałem na celu żebyś się przejmował. :beka:   Wiem, że sporo korzystasz z AI,  więc chciałem zapytać - odkąd stało się ono tak popularne i łatwo dostępne, ułatwiło Ci jakoś życie? Jeśli tak, to do czego najczęściej używasz Ai? 

W: Oczywiście, że AI ułatwiło mi życie, powiedziałbym nawet, że je urozmaiciło. Dzięki AI dosłownie każdy może dziś programować, wystarczy wpisać odpowiedni prompt do chatbota. Mi to bardzo pomogło przy tworzeniu programu do analizowania demek z CS2. Przydaje się też przy pisaniu pracy dyplomowej, chociażby do wyszukiwania publikacji, streszczania ich albo szybkiego znajdowania w nich tego, czego akurat szukam. Co innego filmiki generowane przez AI, tutaj się przyłączam do ogólnej krytyki, bo są nudne, schematyczne i po prostu nijakie. Podobnie ma się sprawa z muzyką. AI potrafi się przydać, kiedy szukam konkretnego brzmienia, którego nie mam u siebie w programie, ale generowanie całych kawałków to zdecydowanie nie moja bajka. Zdarza mi się posłuchać jakichś śmiesznych przeróbek AI, ale to zupełnie inna liga niż muzyka, której słucham na co dzień.

U: Jeżeli chodzi o sztuczną inteligencję, myślę, że masz w tej kwestii wiele do powiedzenia. Czy uważasz, że AI jest w stanie zastąpić człowieka, a może już teraz zastępuje go w wielu dziedzinach? Czy od momentu spopularyzowania sztucznej inteligencji jest coś, co szczególnie Cię w niej denerwuje? Mnie osobiście irytuje to, że podczas przeglądania np. TikToka często nie jestem w stanie stwierdzić, czy oglądam prawdziwy filmik, czy materiał wygenerowany przez AI.  :KEKW:

W: Nie ma mowy, żeby AI całkowicie zastąpiła człowieka. Jeśli chodzi o programowanie, to też sobie z tym średnio radzi, co widać chociażby po dzisiejszych grach. Przykładowo, kod źródłowy do naszego serwera CS2 na początku był pisany z pomocą AI i teraz widać, jak "przyjemnie" się w niego gra.  :kappa2:Jeśli chodzi o inne dziedziny, to szczerze wątpię, żeby AI mogła kogoś zastąpić, co najwyżej podsunie jakiś pomysł w kwestii rozwoju. :300iq: I tak jak wspomniałem wcześniej, irytuje mnie to, że ludzie nadużywają AI do robienia filmików, muzyki czy czegokolwiek innego bez odrobiny kreatywności, wyobraźni czy własnego pomysłu. Więc tak naprawdę nie irytuje mnie samo AI, tylko ludzie, którzy je nadużywają. :pepe_police_stop:

U:  Dla mnie kolejną irytującą rzeczą są chatboty na stronach,  z którymi trzeba się namęczyć, żeby w końcu przekierowały nas do konsultanta, bo w 99% przypadków i tak nie są w stanie rozwiązać problemu. Dobrze, przejdźmy jednak do tematów, na które pewnie większość osób czeka najbardziej, czyli stricte internetowych. Na początek powiedz nam, jak zaczęła się Twoja historia na NGNW? Skąd właściwie się tutaj wziąłeś?

W: No w sumie nie zaczęło się to jakoś specjalnie. Chciałem po prostu wrócić do pięknych czasów serwerów społecznościowych i pograć trochę w CS2. :peepoSit: Później pomyślałem, że może spróbuję się jako admin i tak to się zaczęło. Śmieszne jest to, że dopiero w wieku 20/21 lat poszedłem na admina, bez jakiegokolwiek doświadczenia z komendami czy samym środowiskiem. Ale jak widać dałem sobie radę i awansowałem. :AngryCat: Fakt faktem, awans na UBT był trochę wymuszony, ze względu na tamtą sytuację, która się wydarzyła.  :npc:

U: Czyli Twoja historia pokazuje, że nie trzeba mieć ogromnego doświadczenia, żeby zostać adminem. Zachęcamy więc do pisania podań, bo Piotrek jest świetnym przykładem na to, że naprawdę się da. Masz już całkiem sporo rang, ale może chciałbyś aplikować jeszcze na jakąś kolejną? Czy na ten moment to, co posiadasz, w zupełności Ci wystarcza i jesteś z tego zadowolony? 

W: Na obecną chwilę nie, chociaż zastanawiałem się nad rezygnacją z admina i spróbowaniem swoich sił jako opiekun serwera. Nie jestem jednak do końca pewny, najszybciej aplikowałbym na opiekuna OM2, ale do tego potrzebowałbym więcej godzin i aktywności na tym serwerze, a wątpię, żeby mi się to udało. :nowe:

U: To życzę powodzenia. :jaspercola:  Ze względu na Twój staż na forum myślę, że jesteś odpowiednią osobą do odpowiedzi na to pytanie. Co najbardziej podoba Ci się na forum, a co Cię irytuje lub sprawia, że myślisz sobie: „Fajnie by było, gdyby to zmienili”? Może chodzić o motyw, dodanie jakiegoś działu albo cokolwiek innego. Co Twoim zdaniem mogłoby zostać ulepszone/zmienione? 

W: W sumie forum jest przejrzyste i proste w obsłudze. Jedyne, co bym dodał, to jakiś kolor na inne kategorie, czy to w tle jakiś gradient, czy coś podobnego, żeby łatwiej było odróżnić poszczególne działy.  :PeepoHappy:  Poza tym czasami trochę ciężko się po nim porusza na telefonie, ale do tego da się przyzwyczaić. :kappa1:

U: Myślę, że na pewno odpowiednie osoby to przeczytają i może w przyszłości zostaną wprowadzone jakieś zmiany. Jeszcze porozmawiajmy stricte o forum. Jesteś osobą komunikatywną, myślę, że śmiało można tak powiedzieć. Natomiast czy masz na forum jakąś osobę, z którą rozmawiasz najczęściej, czy raczej utrzymujesz kontakt po trochu ze wszystkimi?

W: Szczerze mówiąc, nie mam jednej takiej konkretnej osoby, bo jak już z kimś piszę, to głównie na chatboxie, a tam potrafię dogadać się właściwie z każdym.  No, chyba że ktoś jest tak trudny do rozmowy jak nasi ostatni partnerzy z JB. :npc:

U: Najłatwiej rzeczywiście nie było. :kappa1:Jesteś obecnie graczem CS2, co można wywnioskować po Twoich rangach. Ciekawi mnie jednak, czy grasz również w inne tytuły? Jeśli tak, to w jakie?

W: Ogólnie zdarza mi się czasami pograć w DS3 (Dark Souls 3), zazwyczaj gramy wtedy z kumplem z modem seamless coop, bo dzięki niemu można spokojnie grać w coopie, normalnie się nie da. Zdarza mi się też czasem pograć w LoL-a, z czego nie jestem zbytnio dumny, no ale cóż.  :AngryCat: Ogólnie szukam tytułów, w które można grać w większym gronie, co jest przydatne zwłaszcza wtedy, kiedy chcę zbudować większą integrację wśród naszej administracji. A moją obecną perełką jest He is Coming, prosta gra w klimacie retro, taki rougelike. 

U: A ja jestem jak najbardziej otwarty i chętny na takie wspólne gierki. Co prawda ostatnio, mówiąc delikatnie, wykrzaczyłem się na rybki, ale to był jednorazowy przypadek. :kappa1: W najbliższym czasie swoją premierę będzie miało GTA VI. Oglądałeś już trailery i ogólnie śledzisz jakieś przecieki dotyczące gry, czy raczej niespecjalnie Cię to interesuje? Zamierzasz zagrać w dniu premiery?

W: Niespecjalnie śledzę, co się dzieje z GTA VI, mój hype zniknął jakieś cztery lata temu. Widziałem trailer i to, co pokazali z gameplayu, ale prawdę mówiąc, dali tutaj ciała. :kappa2:
Tyle lat robienia gry, a wizualnie jakoś specjalnie nie powala. Zdaję sobie sprawę, że to wersja na konsolę, ale nie do końca rozumiem, po co tyle siedzieć nad wersją konsolową, skoro rynek gier jest teraz skupiony głównie na komputerach. Mało znam osób, które grają obecnie na konsolach tyle, co jeszcze 5-6 lat temu. Raczej grać w to nie będę.

U: Ja akurat jestem bardzo zainteresowany tą gierką, ale nie będę specjalnie kupował konsoli tylko dla jednej gry. Poza tym prędzej czy później pojawi się również wersja na PC, więc wtedy będzie można spokojnie w nią zagrać. Pod koniec chciałbym poruszyć temat Twojego „projektu”, a dokładniej antycheata. Czy możesz opowiedzieć nam trochę więcej o tym, nad czym obecnie pracujesz? Na jakim jesteś etapie i skąd w ogóle wziął się pomysł na stworzenie czegoś takiego?

W: Pomysł na początku wziął się stąd, że obecny anty-cheat, który mamy na serwerach, nie pokazuje dokładnie, w którym miejscu ktoś czegoś użył. Stąd pomysł, żeby zrobić program do szybkiego sprawdzania, gdzie ktoś mógł "latać odwalony, bo umówmy się nie każdy ma czas, żeby zobaczyć demo długości 30-50 minut. Robiłem go z pomocą AI i obecnie projekt stanął na wersji 1.3 beta, chyba trzeba będzie znowu do niego usiąść i może przerobić go na wersję pluginową. Jeśli chodzi o to, jak to dokładnie działa, to w skrócie: program bierze na wejście demko z CS2, taki plik .dem, i najpierw parsuje go w Pythonie, wyciągając z niego wszystkie potrzebne dane, które później eksportuje do CSV. Ten CSV trafia do drugiej części, napisanej w Javie, która wielowątkowo analizuje wszystko przez ponad 30 różnych detektorów, sprawdzających różne rzeczy, jak np. podejrzane ruchy myszką, dziwne kąty strzałów, reakcje przez ściany itd. Zbudowałem też swój własny silnik do raytrace'u, żeby sprawdzać, co gracz faktycznie widział w danym momencie, bo to kluczowe przy wykrywaniu tzw. "legit walli". Całość spina się w system kont, ról i weryfikacji z kolejką do sprawdzenia przez adminów, żeby nie trzeba było ręcznie przeklikiwać wszystkiego. Całe GUI zrobiłem w Swingu, dopasowane do brandingu NGNW, a wyniki na razie oscylują w okolicach 37,5% recall przy zerowych false positive na testowych meczach, więc program jest ostrożny, ale skuteczny w tym, co już wykrywa.

U: Fajna inicjatywa. Zobaczymy, jak to finalnie wyjdzie. Wiesz już mniej więcej, kiedy planujesz to skończyć, czy na ten moment termin jest raczej luźny i nie ma większego pośpiechu?

W: Ciężko jednoznacznie stwierdzić, raczej ten projekt będzie non-stop w tak zwanym WIP. Na samym początku myślałem, że skończę to jakoś do sierpnia, ale na obecną chwilę, tak jak wspomniałem przed chwilą, wątpię, żebym był w stanie to zrobić w tym terminie (zwłaszcza, że  mamy już wrzesień :kekw2: ).

U: Na koniec przygotowałem grę. Twoje zadanie jest proste: w każdej parze dostajesz dwie osoby z forumowego otoczenia i musisz wybrać jedną z nich, z którą masz lepszy kontakt.  Swoich odpowiedzi oczywiście nie tłumaczysz - samo oznaczenie i tyle. 

W:
Slopeusz & Baimless - Slopeusz

GUCIO BONK & flusha - GUCIO BONK

MLK. &  EXTREMAAAAA  - MLK.

U:  Tym bardzo miłym akcentem kończymy nasz wywiad. Teraz masz chwilę dla siebie - może chciałbyś kogoś pozdrowić albo dodać coś od siebie? Być może jest coś, o co nie  zapytałem, a czym chciałbyś się podzielić?

W:  Bardzo miło prowadziło mi się ten wywiad. Na pewno chciałbym pozdrowić wszystkich, którzy przeczytali nasze wypociny. :kekw2: Coś od siebie? Hmm, no to powiem tak: nieważne, w jakim momencie życia się było, jest czy będzie, najważniejsze jest to, żeby iść do przodu, w zgodzie z sobą i z innymi. Wiadomo, nie zawsze łatwo jest być miłym przez cały czas, ale jak to się mawia, dobro wraca. Także... do przodu! :dogdance:

U: Dzięki! 

Belka z linią.png

https://ngnw.pl/topic/9141-25-wywiad-weezard/

• UNBAN™ CS2 & CS:GO

@ Weezard Wszyscy wiedzą że walisz teścia na potęgę, nie musisz kłamać :kappa2:

No i prawilna odpowiedź na końcu :pepe_ez:

x.png

https://ngnw.pl/topic/9141-25-wywiad-weezard/#findComment-41185

• Moderator
45 minut temu, Slopeusz napisał(a):

@ Weezard Wszyscy wiedzą że walisz teścia na potęgę, nie musisz kłamać :kappa2:

No i prawilna odpowiedź na końcu :pepe_ez: