Skocz do zawartości
wspolpraca

Współpracujmy - to takie proste!

Jeśli terroryści i antyterroryści potrafią się dogadać, to my również możemy! Jesteśmy otwarci na wszelkie formy współpracy i chętnie podejmiemy rozmowy.

Zagłosuj na nasze serwery

Jedno kliknięcie dla każdego serwera, a jak wpsiera jego rozwój. Zagłosuj na nasze serwery, odpowiedz w temacie i zgarnij reputację w ramach wdzięczności za pomoc!

Ustaw skiny na serwerach CS2

Ustaw skiny i kosy na serwerach

Już nic prostszego, jak przejście na skiny.ngnw.pl dzieli Cię od ustawienia ulubionych skinów na naszych serwerach CS2!

Zdobądź skiny od partnera NGNW.pl

Zdobywaj punkty i wymieniaj je na skiny z bestway.gg

Zarejestruj się z kodem "NGNW", zdobywaj punkty za aktywność i wymieniaj je na graffiti, naklejki lub skiny w Counter-Strike 2!

Dołącz do grupy Steam

Dołącz do naszej grupy Steam i zyskuj na tym! Będąc na grupie zyskujesz: więcej kredytów podczas gry na serwerach oraz jesteś na bieżące ze wszystkimi wydarzeniami na sieci!

Odwiedź naszego Facebooka

NGNW.pl działa również na Facebooku! Publikujemy tam treści, co najmniej raz w tygodniu i pojawiają się tam kody doładowujące konta w sklepiku, warto być na bieżąco!

Zakup VIP lub kredytów

Kupno usług na ulubionym serwerze to nie tylko korzyści w grze dla gracza, ale także wsparcie serwera i jego rozwoju. Wesprzyj serwer kupując VIP a przedłużąjąc go otrzymasz 10% rabat.

Propozycja zmiany regulaminu podania o admina: uproszczenie wypowiedzi i wprowadzenie ankiety dla aktywnych adminów

Caluj_W_Pierscien

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

1. Nick: Caluj_W_Pierscien
2. Przedstaw swoją propozycję/opisz zgłaszany błąd:

Cześć wszystkim 

Chciałbym zaproponować zmianę w regulaminie dotyczącym wypowiadania się w podaniach o admina, a także dodać nowy element – ankietę, w której aktywni admini mogliby głosować pod podaniem. Obecnie w regulaminie jest zapis, że każda osoba wypowiadająca się w podaniu powinna podać co najmniej trzy argumenty, dlaczego jest "na tak" lub "na nie". Moim zdaniem, ten zapis wymaga modyfikacji, a dodanie ankiety zwiększyłoby klarowność procesu rekrutacyjnego.

Argumenty za zmianą:

1. Uproszczenie wypowiedzi i zwiększenie aktywności na forum. Zmuszanie użytkowników do podania co najmniej trzech argumentów może zniechęcać do udziału w dyskusji, zwłaszcza osoby, które nie mają czasu na dłuższe wypowiedzi, ale mimo to chciałyby wyrazić swoją opinię. Wprowadzenie możliwości oddania głosu bez konieczności szczegółowego argumentowania (jeśli użytkownik nie ma ochoty lub wiedzy, by rozwodzić się nad tematem) zachęciłoby większą liczbę osób do aktywności. Więcej użytkowników uczestniczących w dyskusji to większa szansa na bardziej reprezentatywną ocenę kandydatury.

2. Zwiększenie przejrzystości procesu. Dodanie ankiety dla obecnych adminów sprawiłoby, że proces wyboru nowych administratorów byłby bardziej przejrzysty. Głosy od osób, które aktualnie pełnią tę funkcję, byłyby widoczne dla wszystkich, co zwiększyłoby zaufanie do podejmowanych decyzji. Obecni admini mają najlepszą wiedzę o tym, czego wymaga ta funkcja, więc ich zdanie powinno być kluczowe. Oczywiście, każdy admin mógłby również zostawić komentarz, ale ankieta pozwoliłaby na szybkie zobrazowanie, jak większość głosuje.

3. Większa elastyczność w wypowiedziach użytkowników. Zmiana zapisów dotyczących konieczności podawania trzech argumentów w każdej wypowiedzi pozwoliłaby użytkownikom na bardziej elastyczne podejście do komentowania. Mogliby zdecydować, czy chcą w pełni uzasadnić swoją opinię, czy po prostu krótko wypowiedzieć się za lub przeciw. Dzięki temu, osoby mniej zaangażowane w proces, ale mające swoje zdanie, nie czułyby presji na rozpisywanie się. To z kolei przełożyłoby się na większą różnorodność opinii.

Podsumowując, proponuję modyfikację regulaminu w taki sposób, aby umożliwić użytkownikom wyrażanie swojego zdania bez wymogu podawania trzech argumentów w każdej wypowiedzi oraz wprowadzenie ankiety, która byłaby widoczna pod albo nad każdym podaniem.

Mam nadzieję, że moja propozycja spotka się z Waszym zainteresowaniem i będzie rozważona w przyszłych dyskusjach dotyczących regulaminu forum. 

Czekam na Wasze opinie!

Edytowane przez Caluj_W_Pierscien
  • Lubię 7
  • Uwielbiam 1

1. Uważam, że jak ktoś chce się wypowiedzieć, to jednak znajdzie te 20 do 60 sekund na podanie 3 sensownych argumentów. Ocena kandydatury właśnie dzięki argumentom na tak/nie może być rzetelna w mojej opinii.

2. Może by to połączyć skoro tak bardzo Ci zależy na ankiecie? Admin argumentuje w komentarzu czemu jest na tak/nie i jeżeli tak bardzo zależy Ci na przejrzystości to na koniec oddaje głos w ankiecie ( choć osobiście wydaje mi się, że ta ankieta jeszcze może zmniejszyć przejrzystość).

3. Niektórym osobom zależy na stanowisku, chcą mieć admina żeby sprawować pieczę nad serwerem i przyjdzie kilka osób którym coś nie podpasowało, bez żadnego argumentu dadzą na nie i osoba ma sie pożegnać z szasną na admina? Trochę się to wydaje nie fair.

Podsumowując - ja bym zostawił to jak jest, ale to jedynie moja skromna opinia.

• Lubię 1

sygnatura.png

• Właściciel
Cytat

Zmuszanie użytkowników do podania co najmniej trzech argumentów może zniechęcać do udziału w dyskusji, zwłaszcza osoby, które nie mają czasu na dłuższe wypowiedzi, ale mimo to chciałyby wyrazić swoją opinię. 

Czy byłbyś zainteresowany opinią użytkownika/gracza, który w Twoim podaniu wejdzie i napisze "jestem na nie" a następnie kliknie "dodaj odpowiedź"? Mnie by to irytowało, chciałbym poznać powody dlaczego ktoś nie popiera mojej kandydatury lub w jakiej materii mam się poprawić. Co do czasu: jak ktoś go nie ma, to sorki, ale podania nie wiszą po 3h, że zaraz jest decyzja, tylko czasami trwa to dwa dni, czasami cztery i napisanie odpowiedzi naprawdę zajmuje tylko kilka minut

Cytat

Wprowadzenie możliwości oddania głosu bez konieczności szczegółowego argumentowania (jeśli użytkownik nie ma ochoty lub wiedzy, by rozwodzić się nad tematem) zachęciłoby większą liczbę osób do aktywności. Więcej użytkowników uczestniczących w dyskusji to większa szansa na bardziej reprezentatywną ocenę kandydatury.

Czyli co, mielibyśmy wprowadzić obowiązek tworzenia ankiety dla gracza składającego regularne (nie w szybkiej rekrutacji) podanie? Naprawdę staraliśmy się dopracować te wzory, żeby nie potrzeba było mnożyć czasu na podanie, odwołanie i nie widzimy sensu w dokładaniu jakiegoś obowiązku na kogoś, kto chce się przysłużyć sieci/serwerowi. Wprowadzenie ankiety w środku tematu jest fizycznie niemożliwe, bo nie da się dodać ankiety, jako odpowiedź. Być może można to realizować za pomocą jakiejś wtyczki, tylko jaki jest logiczny i ekonomiczny sens inwestowania 30-60$ w nią, żeby to uzyskać? Ja go nie widzę i od razu mówię nie sprawdzałem też czy w ogóle istnieje takowa wtyczka

Cytat

Zmiana zapisów dotyczących konieczności podawania trzech argumentów w każdej wypowiedzi pozwoliłaby użytkownikom na bardziej elastyczne podejście do komentowania. Mogliby zdecydować, czy chcą w pełni uzasadnić swoją opinię, czy po prostu krótko wypowiedzieć się za lub przeciw. Dzięki temu, osoby mniej zaangażowane w proces, ale mające swoje zdanie, nie czułyby presji na rozpisywanie się. To z kolei przełożyłoby się na większą różnorodność opinii.

Napiszę to wprost, bo trochę irytuje mnie ten temat, a pojawia się on na każdej sieci, jak bumerang. Nie wierzę, że osoba, która ma chociaż podstawowe wykształcenie i jakiekolwiek obycie na serwerze lub forum ma trudność z argumentowaniem swojego zdania, a jeśli ma - niech się nie wypowiada, bo jak napisałem wyżej: wejście w podanie i napisanie "jestem na nie" nie będzie poprawiało tego procesu. Argumentowanie swojego zdania ma tylko i wyłącznie na celu, aby krytyka, która padnie była konstruktywna, a ewentualne "bycie na tak" mogło zostać logicznie argumentowane, a nie że wejdzie czterech kolegów tej osoby i napiszą, że są na tak, ale czym taka osoba sobie na to zasłużyła - domyśl się, wyjaśnię na priv :kekw2:

Doceniam propozycję i poziom rozpisania się, ale naprawdę niektóre zasady przyjęte na forum są elementem wypracowania ich i doświadczenia, bo to coś działało najlepiej na przestrzeni lat. 

Składajcie śmiało propozycje, jestem na nie jak najbardziej otwarty, tylko zaangażujcie się w nie, bo jeśli mam wnioskować po zainteresowaniu tematem, to nikomu zbytnio ona nie przypadła do gustu, bo nikt jej nie poparł, a tu nie trzeba przedstawić trzech argumentów za lub przeciwko :jasperkekw:

• Lubię 1
  • Uwielbiam 2
OCCL22p.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności | Regulamin forum NGNW.pl