Skocz do zawartości
wspolpraca

Współpracujmy - to takie proste!

Jeśli terroryści i antyterroryści potrafią się dogadać, to my również możemy! Jesteśmy otwarci na wszelkie formy współpracy i chętnie podejmiemy rozmowy.

Zagłosuj na nasze serwery

Jedno kliknięcie dla każdego serwera, a jak wpsiera jego rozwój. Zagłosuj na nasze serwery, odpowiedz w temacie i zgarnij reputację w ramach wdzięczności za pomoc!

Ustaw skiny na serwerach CS2

Ustaw skiny i kosy na serwerach

Już nic prostszego, jak przejście na skiny.ngnw.pl dzieli Cię od ustawienia ulubionych skinów na naszych serwerach CS2!

Zdobądź skiny od partnera NGNW.pl

Zdobywaj punkty i wymieniaj je na skiny z bestway.gg

Zarejestruj się z kodem "NGNW", zdobywaj punkty za aktywność i wymieniaj je na graffiti, naklejki lub skiny w Counter-Strike 2!

Dołącz do grupy Steam

Dołącz do naszej grupy Steam i zyskuj na tym! Będąc na grupie zyskujesz: więcej kredytów podczas gry na serwerach oraz jesteś na bieżące ze wszystkimi wydarzeniami na sieci!

Odwiedź naszego Facebooka

NGNW.pl działa również na Facebooku! Publikujemy tam treści, co najmniej raz w tygodniu i pojawiają się tam kody doładowujące konta w sklepiku, warto być na bieżąco!

Zakup VIP lub kredytów

Kupno usług na ulubionym serwerze to nie tylko korzyści w grze dla gracza, ale także wsparcie serwera i jego rozwoju. Wesprzyj serwer kupując VIP a przedłużąjąc go otrzymasz 10% rabat.

Rekomendowane odpowiedzi

• Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

A więc kolejny raz trzeba wsadzić kij w mrowisko. Obecnie w podaniu o admina mamy obowiązek podania 3 argumentów za lub przeciw. Niby nie ma w tym nic głupiego, ale zerknijcie do poprzednich podań jak to wygląda. Większość z tych argumentów wygląda tak: "wiek, staż na serwerze, był kiedyś adminem". Przecież dwa pierwsze to są wymogi obowiązkowe, więc jak można traktować to jako argument za? Idąc tym tokiem myślenia wystarczy napisać podanie, w którym wszystkie wymagania zostaną spełnione i z automatu przydzielamy mu flagi administratora bo po co mamy się wypowiadać, skoro kopiujemy to, co kandydat napisał? To nie jest matura, żeby pisać wszystko według z góry narzuconego klucza. Każdy ma jakieś swoje flow i czasem jedno zdanie podparte logicznymi argumentami jest dużo więcej warte niż te wysrywy, które większość pisze (sorry chłopaki, ale wiem że wyboru nie macie xD). Efektem tego były osoby, które ostatnio na krótko u nas zagościli i do dziś sami się zastanawiamy, jak się tu dostali. 

• Lubię 10
  • Dzięki 1
https://ngnw.pl/topic/5091-dajmy-adminom-swobode-glosu/

@ Admin CS 1.6 [DD2 #1]wypowiadajcie się.

@edit 

W sumie po dłuższym namyśle, jestem na Tak 😂                                              

@ Yoshiii wzór by się raczej nie zmienił, tylko przyjmowanie podań by było inne, ja to tak zrozumiałem xd

Edytowane przez ZIELE
EXTREMAAAAA,

z całym szacunkiem, ale chcecie zniesienia jakiegoś wymagania, a kolegę (autora tematu) przerasta napisanie propozycji we właściwym dziale...  co samo w sobie jest nieco memiczne. Chyba, że we własnej osobie właściciel serwera lub jego opiekun chce zmieniać regulamin całego forum tematem w dziale propozycji dot. serwera - ale to tak niestety nie zadziała 

tak na doczepkę dodam, że wg. regulaminu osoby z rangą funkcyjną (admin serwera+) nie mogą mieć na swoich koncie ostrzeżeń i mają obowiązek ich odpracowania, co jak widać w przypadku faustera zostało zupełnie olane, a jednak bierze czynny udział w tematach dot. serwera, odwołaniach (które były i mogą być w przyszłości) więc czas i pora o to zadbać, bo z 1 grudnia zostanie ustalona kara wobec osób, które tych ostrzeżeń nie odpracowują.

• Lubię 4
https://ngnw.pl/topic/5091-dajmy-adminom-swobode-glosu/#findComment-15564

W sumie ja sie wypowiem  , jak by tak nie patrzec w tych podaniach te 3 argumenty , jak mówisz " Wiek , staż , itd.. " to są rzeczy o których chcemy wiedziec o adminie który składa faktycznie to podanie. Skad mam wiedzieć ile ma godzin nabitych/przegranych na serwerze , imo podania zawsze byly prowadzone takim wzorem , wiec również wypowiedz innych adminów co sadzą o przyjęciu takiej osoby na stanowisko Admina wydaje mi sie wobec innych w porządku. Ale z 2 strony troche masz racji z tym zaś ja bym raczej został przy tym. Alee czekam az inny sie wypowiedza.

@ ZIELE Nie no skumalem ze o sposób tylko , tam wyżej napisał z tym wiekiem itd , co do sformułowania to spoko ale żeby zostać przy niektórych punktach.  Jesli dobrze by to poszło to czemu by nie.

W sumie zamiast tych godzin jakis link do GT.

Edytowane przez Yoshiii
  • Lubię 5
https://ngnw.pl/topic/5091-dajmy-adminom-swobode-glosu/#findComment-15566

Ja jestem za zeby to usunac. Albo jestes na tak albo nie. Mozna cos dodac od siebie zawsze. Nigdy z reszta nie wiesz czy ktos ten staż faktycznie ma, doswiadczenie oraz wiek rowniez. Jesli ktos jest na tak lub nie to moze po prostu opisac dlaczego jest na tak lub nie. Opcjonalnie, bez wymuszania na kims aby to dodawal.

• Lubię 7
https://ngnw.pl/topic/5091-dajmy-adminom-swobode-glosu/#findComment-15568

Jeżeli dobrze rozumiem rozchodzi się o wzór na podanie admina jak i osób które ten wzór uzupełniają swoim zakresie czyli jako przykład zostało podane ( wiek,staż, i to czy był kiedyś adminem ) no rzecz jasna że to jest chyba najbardziej brane pod uwagę więc wiadomo że większość może podwyższyć swoje statystyki lub skopiuje podanie innego gracza i na prawdę czasem zastanawiam się jak ktoś dostał się na tak dość wysoką range gdzie bez problemu mógłby zbanować/kickować i wiele więcej,  graczy na serwerze tutaj wystarczy kilka pozytywnych opinii innych i już ma rangę osobiście byłem kiedyś na forum z innej gry z największego wtedy i chyba do dziś serwera to tam czasem do tygodnia/ dwóch tygodni osoby czekały na odpowiedź właściciela/podobnych rangom  by dostał rangę admina bo po podaniu jak i przed była sprawdzona jego historia na serwerze jak i przede wszystkim swoje podanie które nie mogło być jak 90% innych na tą range musiał się czymś wyróżniać jak i przekonać administrację do zaakceptowania go do grona a nie jak tutaj podanie które wygląda ładnie a co do czego przychodzi to olewka itp. No mógłbym tutaj dłużej się wypowiedzieć ale nie chce sie aż tak rozwijać jeśli chodzi o sam temat no jestem na TAK przede wszystkim chodzi mi o bardziej konkretne rozpatrywanie podań.

• Lubię 6
https://ngnw.pl/topic/5091-dajmy-adminom-swobode-glosu/#findComment-15574

Ten temat był już poruszany tyle razy, że i tak nic się nie zmieni. Mi to tam osobiście nie przeszkadza i tak zazwyczaj napiszę co myślę o danej osobie na grupce.

• Lubię 5
https://ngnw.pl/topic/5091-dajmy-adminom-swobode-glosu/#findComment-15576

Cóż, obowiązek podawania trzech argumentów przez adminów oceniających kandydatów na admina jest chyba jednym z bardziej absurdalnych zapisów w regulaminie. Czy naprawdę wszyscy mamy aż tyle wolnego czasu, żeby na siłę wymyślać trzy argumenty do każdej wypowiedzi? Decyzja i tak zawsze sprowadza się do prostego "jestem na tak" albo "jestem na nie". Nie szkodzi, że samo w sobie to wystarczy – ważne, żebyśmy produkowali sztuczne treści, które udają profesjonalizm. Cała ta zasada sprowadza się do jednego: ilość ponad jakość. Trzy argumenty? Może od razu wprowadźmy pięć albo siedem – przecież czym więcej słów, tym lepiej to wygląda, prawda? W efekcie dostajemy listę banałów typu "staż na serwerze", "wiek", "był adminem". To zawsze wygląda tak samo, ale hej – przynajmniej mamy regulaminowy wymóg spełniony. W końcu ważniejsze jest wrażenie, że coś robimy, niż faktyczne efekty.

Poważnie, czy admini to roboty, a forum to jakaś linia produkcyjna? Zadaniem admina jest ogarniać serwer, a nie pisać miniwypracowania pod każdym podaniem. Czy nie wystarczy zaufać, że ktoś potrafi wyrazić swoją opinię w sposób, który uzna za odpowiedni? Jeśli tak, to może czas przemyśleć, czy nie mylimy forum z komisją rekrutacyjną dla korporacji. W efekcie zmuszanie ludzi do pisania na siłę kończy się tym, że dostajemy dokładnie te same argumenty w każdym podaniu. To jak oglądanie tego samego odcinka w nieskończoność – "staż, wiek, był adminem". Super, tylko co z tego? Czy naprawdę trzeba to powtarzać w kółko, żeby ktoś zrozumiał, że to nic nie wnosi?

Może czas uprościć życie wszystkim zaangażowanym? Wystarczy zwykłe "tak" albo "nie", a jeśli ktoś ma coś ciekawego do dodania, zrobi to z własnej woli. Nie musimy zmuszać ludzi do pisania elaboratów, które niczego nie zmieniają. Pozwólmy adminom oceniać kandydatów na podstawie doświadczenia i intuicji, a nie liczby słów w ich wypowiedzi. To forum, nie teatr absurdu.

• Lubię 6
  • Haha 2
https://ngnw.pl/topic/5091-dajmy-adminom-swobode-glosu/#findComment-15578

Imo bez sensu na forum jak i przy podaniu są podane wymogi, które osoba pisząca/wypowiadająca się musi spełnić. Tematy w podaniach i wypowiedzi pod nimi są po to żeby ułatwić właścicielowi bądź opiekunowi decyzje co prawda większość wypowiedzi wygląda tak samo, ale co więcej można dodać do nich? a samo pisanie "tak" to jak nabijanie bezsensownych postów to już lepiej zamknąć podanie i zrobić ankietę, wolę poznać zdanie graczy/adminów na podstawie +/- niż samemu ją podejmować, a jak ktoś nie chcę się wypowiadać to zawsze może wyrazić swoje zdanie na grupie adminów.

PROPODURZOCNA.png

Edytowane przez onajN
  • Lubię 6
  • Uwielbiam 4

Zrzut ekranu 2024-08-18 171104.png

https://ngnw.pl/topic/5091-dajmy-adminom-swobode-glosu/#findComment-15581

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności | Regulamin forum NGNW.pl